Sarıgöl'ün Eski Başkanı Kazım Yıldız Vefat Etti - Son Dakika
Yerel

Sarıgöl'ün Eski Başkanı Kazım Yıldız Vefat Etti

Sarıgöl\'ün Eski Başkanı Kazım Yıldız Vefat Etti

Sarıgöl’de 1962-1965 yılları arasında Adalet Partisi’nden Belediye Başkanı, Süleyman Demirel hükümetinde Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Daire Başkanı olan Kazım Yıldız (89) yaşında hayatını kaybetti.

13.06.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıgöl'de 1962-1965 yılları arasında Adalet Partisi'nden Belediye Başkanı, Süleyman Demirel hükümetinde Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Daire Başkanı olan Kazım Yıldız (89) yaşında hayatını kaybetti.

Sarıgöl Eski Belediye Başkanı Kazım Yıldız(89),dün evinde rahatsızlandı.Daha sonra Sarıgöl Devlet Hastanesi'ne ardından Salihli Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken sabaha karşı yolda hayatını kaybetti.Kazım Yıldız için Sarıgöl Dışkahveler Hüseyin Gümüşlü Camisinde düzenlenen bir törenle cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk,zabıtalar,ilçe halkı ve öğretmenler katıldı.Törende bir konuşma yapan Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk,vefat eden emekli öğretmen ve Sarıgöl Eski belediye Başkanı Kazım Yıldız'ın biyografisini okudu.Kılınan cenaze nazmının ardından yakınları ve sevenleri tarafından gözyaşları arasında Sarıgöl Belediye Kabristanlığında defnedildi.Kazım Yıldız iki çocuk babasıydı.

KAZIM YILDIZ KİMDİR?

1926 Yılında Sarıgöl'de doğdu.İlkokul Sarıgöl'de tamamladıktan sonra,Kızılçullu Köy Enstitüsünü bitirdi.Öğretmen olarak yurdun çeşitli yerlerinde görev yaptı.Sarıgöl'de uzun zaman Başöğretmen olarak çalıştı.1962 yılında Adalet Partisinden belediye başkanı seçildi.!965 yılında milletvekili olmak için Sarıgöl Belediye Başkanlığı görevinden ayrıldı.Daha sonra Süleyman Demirel tarafından Turizm Bakanlığında müsteşarlık,ardından Erzurum Basın Yayın Enformasyon Bölge Müdürlüğü,daha sonra Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Başkanlığı yaptıktan sonra emekli oldu.Uzun süre önce Ankara'dan ilçesine gelerek yaşamına sürdürüyordu.Evli iki çocuk babasıydı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıgöl'ün Eski Başkanı Kazım Yıldız Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement