Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu'nun Uluslararası Başarısı - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu'nun Uluslararası Başarısı

Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu\'nun Uluslararası Başarısı

Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu öğrencisi, Avrupa Birliği Erasmus+ programı kapsamında yapılan poster yarışmasında birinci oldu.

23.05.2015 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu öğrencisi, Avrupa Birliği Erasmus+ programı kapsamında yapılan poster yarışmasında birinci oldu.

Avrupa Birliği Erasmus+ programı çerçevesinde düzenlenen ve kısa adıyla KIDS olarak bilinen Keep Invest Donate Spend projesi'nin Türkiye'deki ortağı olan Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu, proje kapsamındaki yarışmada, poster dalında, 3-C sınıfı öğrencisi Tokay Kayra Seçginli'nin çalışmasıyla Hırvatistan, Romanya, Polonya ve Portekiz'i geride bırakarak birinciliği elde etti.

Projenin ortakları olan Türkiye'den Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu, Hırvatistan'dan Prvaosnovnaskola Cakovec, Polonya'dan SzkolaPodstawowanr 23, Portekiz'den Agrupamento de Escolas de Marco de Canaveses ve Romanya'dan Scoala Gimnaziala Nr.79 okulları, KIDS projesine maskot, poster ve logo dalında öğrenci ürünlerini göndererek proje yarışmasına katılmışlardı.

Yarışmada Poster dalında, en çok oy alan Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu, Hırvatistan, Romanya, Polonya ve Portekiz'i geride bıraktı.

Okul Müdürü Ahmet Karakoç, Sarıkamış'tan uluslararası bir projeye katılarak başarılı olmanın kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Avrupa Birliği Erasmus+ programlarına katılarak öğrencilerin dünya ile entegre olmalarının amaçlandığını ifade eden Ahmet Karakoç, "Öğrencilerimizin hayal güçleri, bilgi ve becerilerini görme açısından bu tür faaliyetlere çok önem veriyoruz. Bu anlamda okulumuz öğrencilerinden Tokay Kayra Seçginli, kendi tasarım ve emeğiyle yaptığı Erasmus+ başlıklı poster çalışması, birinciliği elde etmesi hem bizi hem ilçemizi gururlandırmıştır. Öğrencilerimiz İnşallah bundan sonrada daha büyük başarılar elde edecekler" dedi.

Öte yandan Okul idaresi birinci olan Tokay Kayra Seçginli'ye tablet bilgisayar hediye etti. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu'nun Uluslararası Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement