Sarıkamış Belediyesi Kışa Hazır - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış Belediyesi Kışa Hazır

Sarıkamış Belediyesi Kışa Hazır

Sarıkamış Belediyesi, kış hazırlıklarını tamamladı.

21.11.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Belediyesi, kış hazırlıklarını tamamladı.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış'ta kış mevsiminin uzun ve sert geçtiğini, bu nedenle karla mücadelede kullanılan araç ve gereçlerin bakımları yapılarak kış mevsimi için hazır duruma getirildiğini belirtti.

Fen işleri müdürlüğüne bağlı ekip ve ekipmanların belediye garajında hazır bekletildiğini ifade eden Toksoy, şunları kaydetti:

"İlçemiz deniz seviyesinden 2 bin 150 metre yükseklikte ülkemizin en yüksek yerleşim birimlerinden birisidir. Dolayısıyla kış mevsimi soğuk ve çetin geçiyor. Yaklaşık 6 ay kar altında yaşıyoruz. Bazen kar kalınlığı 1,5 - 2 metreye kadar ulaşabiliyor. Kent merkezindeki ana caddelerle birlikte 8 mahalle ve TOKİ konutları bölgesinde bulunan bütün yolların, sokakların kar küreme çalışmasını bizim ekipler yapıyor. Bu manada bir yıl içerisinde makine parkımızın tamamını yeniledik. Kış mevsiminde aralıksız çalışacak 1 greyder, 4 kepçe, 6 kamyon ile kompresör ve loder (yükleyici) makinesiyle beraber 50 personel, her an her şeye hazır durumda. Belediyemiz karla mücadele çalışmalarını her yıl olduğu gibi bu yıl da başarılı bir şekilde gerçekleştirecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış Belediyesi Kışa Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement