Sarıkamış Besyo'nun Özel Yetenek Sınavları Başladı - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış Besyo'nun Özel Yetenek Sınavları Başladı

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuluna (BESYO) alınacak öğrencilerin özel yetenek sınavları başladı.

20.07.2014 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuluna (BESYO) alınacak öğrencilerin özel yetenek sınavları başladı.

BESYO Kapalı Spor Salonunda başlayan 136'sı kız 798 adayın başvurduğu sınavlar, 5 gün süreyle devam edecek. Adaylardan sınavda başarılı olanların 230'u BESYO'ya girebilecek.

BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Dursun Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada,  bu yılki özel yetenek sınavının geçen yıllarda olduğu gibi en üst düzeyde titizlikle yapıldığını söyledi.

Hentbol, futbol, basketbol, voleybol gibi temel branşlara uygun parkur hazırladıklarını ve her adayın bu parkurda iki defa sınav hakkı olduğunu anlatan Aydın, bu sınavların ortalamasına göre puanlama yapıldığını ifade etti.

Aydın, sınav parkurunun gayet kolay bir parkur olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:

"Bütün sınavlarda lonjin sistemi ile birlikte kamera kayıtları yapılıyor. Hiçbir olumsuzluğa mahal vermeden en adil şekilde sınavlar devam ediyor. Bu adaylarımızdan en iyi derece yapan 230 arkadaşımız 4 yıl boyunca beden eğitimi öğretmenliği, spor yöneticiliği ve antrenörlük bölümünde eğitim görecek. Diğer yandan milli sporcu kontenjanından müracaat edenler arasında yapılan puanlamaya göre 7 öğrenci alınacak. Sınavlarda en iyi dereceyi yapan bir bayan ve bir erkek öğrenciyi ise ödüllendireceğiz." - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış Besyo'nun Özel Yetenek Sınavları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement