Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi Kış Sezonuna Hazır - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi Kış Sezonuna Hazır

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi Kış Sezonuna Hazır

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde bir takım incelemelerde bulundu.

13.11.2015 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde bir takım incelemelerde bulundu.

Cıbıltepe Kayak Merkezini ziyaret eden Müsteşar Dursun, telesiyejle 2. Etap bölümüne çıkarak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Dursun yaptığı açıklamada, Kars'ın ve Sarıkamış'ın turistik altyapısını bir kere daha görmek için Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun Cumhurbaşkanlığı'nın programına katıldığı için gelemediğini vekaleten kendisini gönderdiğini belirtti.

Ana geliş sebebinin Kars'ın Sarıkamış kayak tesislerinin herhangi bir sektör el zarara ve gecikmeye mahal olmadan çalışacağı bilgisini bir kere daha vermek olduğunu ifade eden Ahmet Haluk Dursun, "Kamuoyunda maalesef yanlış bilgilendirmeler ve olumsuz bir şekle dönüşen bilgi kirliliği var. Sarıkamış Kayak Tesisleri tamamıyla devre dışı kalmamıştır. İkinci bölümü devre dışı kalmıştı, onunda yapılması, hizmete sokulması için şu anda çalışmalar sonuçlandı. Bakanlığımız 2,5 milyonluk ödenek gönderdi. Gençlik Spor Bakanlığımız bu konuda katkıda bulundu. Yaklaşık 4,5 milyonluk ihale bedeli karşılığında eskisinden daha güzel olmak suretiyle büyük bir adım atılmış oldu. Yılbaşı itibariyle yenilenmiş olarak hizmete gireceğini bekliyoruz. Sezonunda kayıpsız bir şekilde geçirilmesi yolunda başka bir takım faaliyetlerin içerisindeyiz, bunu da burada belirtmek istiyorum. Bu vesileyle Sarıkamış'ı tekrar kayak camiasına tanıtmak, kayak sektörünün önemli bir yıldızı olduğunu, Sarıkamış'ın unutulmaması gerektiğini bir kere daha ifade etmek için geldik" dedi.

Dursun, Bakanlığın Tanıtım Genel Müdürlüğü tanıtım çerçevesi içerisinde Sarıkamış'a önemli bir yer vereceklerine de dikkat çekti. Ahmet Haluk Dursun, "Tanıtım ve yatırım konusunda bölgeye desteğimizi vereceğiz. Birinci önceliğimiz, gündemimiz Sarıkamış kayak tesisleri ve kayak turizminin geleceğinin güvencesini yine devlet desteğiyle korumak olduğunu ifade ediyorum. Gelmişken başka konular var özellikle belediyelerimizin atık su ve kolektör hatları, yol kaplamaları konusunda desteklerimizi ifade ettik. Yani Kars bölgesinin tanıtım ve alt yapı sorunlarını hızlı bir şekilde çözülmesi için çalışma başlattık. Sayın bakan adına bu müjdeyi veriyorum. Bir nevi sayın valim ve milletvekillerimizle tam kadro burada Kars zirvesi yapmış olduk" diye konuştu.

Kars Valisi Günay Özdemir de, dünyanın en güzel kristal kar'ının Sarıkamış'ta olduğunu kaydetti. Özdemir, kar kalınlığı istenilen düzeye geldiğinde bütün kayak severleri Sarıkamış'a beklediklerini, Kayak merkezinin faal durumda olduğunu ve sadece bir bölümde eksikliğin bulunduğunu, onunda yılbaşı itibariyle bitirileceğinin müjdesini verdi.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Aslan da, "Sarıkamış'ın kış sezonunda kış turizmine hizmet edebilmesi adına Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla Kültür Turizm Bakanımızın destekleri ve sağ olsunlar müsteşarımızın bugün burada olmaları çok önemliydi. Sarıkamış'ta kış turizm merkezini bir an önce insanlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Turizmin 12 aya yayılması için neler yapılabilir diye bugün bir araya geldik. Malumunuz Sabiha Gökçenden 7.15 te Kars uçuş seferleri başladı. Buda turizm açısından çok önemliydi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kayak merkezindeki bir otelde STK, Turizm İşletmecileri toplantı düzenlendi. Toplantıya; Müsteşar Ahmet Haluk Dursun, Kars Valisi Günay Özdemir, AK Parti Kars Milletvekileri Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Cengiz Aydın ve Tanıtım Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, STK temsilcileri Turizm İşletmecileri katıldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi Kış Sezonuna Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement