Sarıkamış Harekatının 100. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış Harekatının 100. Yıl Dönümü

Sarıkamış Harekatının 100. Yıl Dönümü

Sarıkamış Harekatının 100. yıl dönümü dolayısıyla yapılacak anma etkinliklerinin hazırlıkları sürüyor.

22.09.2014 11:25  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla yapılacak anma etkinliklerinin hazırlıkları sürüyor.

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl anma etkinlikleri kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kars Valiliği, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve diğer kurumlar tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor.

İlçede inşası devam eden 10 bin kapasiteli ayyıldızlı toplanma alanında incelemelerde bulunan Vali Özdemir, bu senenin Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıldönümü olduğunu anımsatarak, anlamlı bir tören yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Bakanlıkların Sarıkamış'ta birçok çalışmaya imza attığını ifade eden Özdemir, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın devam ettirdiği projeyi gördük. İnşallah tören alanımızı çok daha geniş, 10 bin kişinin töreni izleyebileceği alan şeklinde yapacağız. Geçen yıllarda en büyük sıkıntımız tören alanının dar olmasıydı" dedi.

Alanın törenlere yetişeceğini dile getiren Özdemir, "İnşallah 100. yılı çok daha etkili, anlamlı bir şekilde değerlendireceğiz. Bu alan ayyıldızlı şeklinde düzenlendi. Burada müzemiz, tören alanımız ve sosyal faaliyetlerin gerçekleştirileceği alanlar var" diye konuştu.

Özdemir, daha sonra DSİ 24. Bölge Müdürü Nesip Özden, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Göksal Toksay ve kurum müdürleriyle yürüyüş güzergahını gezdi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış Harekatının 100. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement