Sarıkamış'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü

Sarıkamış\'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü

Sarıkamış’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yılı törenlerle kutlandı.

29.09.2015 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yılı törenlerle kutlandı.

Sarıkamış Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören; Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Garnizon ve 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetgin ile Belediye Başkanı Göksal Toksoy tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından başladı.

Saygı duruşu İstiklal Marşı okunmasıyla devam eden törende konuşan Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış'ın Türk tarihinin en hüzünlü, en dramatik bölümü olmasının yanı sıra Türk yiğitlerinin varoluş destanı yazıldığı yer olduğunu belirtti.

Toksoy, Sarıkamış'ın, cesaret, kararlılık, azim ve emre itaatin çelikleşmiş ifadesi olduğunu söyledi.

Başkan Göksal Toksoy, "Sarıkamış, vatanın, bayrağın, toprağın, kanın, namusun, şerefin, ulvileştiği yerdir. Sarıkamış, şehitlerin buluştuğu, meleklerin uçuştuğu, nurun arşa ulaştığı kutsi bir mekandır" dedi.

Toksoy, "Türk insanı bugün bu kutsi topraklarda hür, başı dik ve gururla yaşıyorsa bu 95 yıl önce Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Anafartalar'da çarpışan şehit ve gazi olan tarih yazan insanlar sayesindedir. Bu aziz insanların bizlerden ve gelecek kuşaklardan beklentileri, hayırla yad edilmek, birlik ve beraber içinde bıraktıkları kutsal emanete sahip çıkılmasıdır" diye konuştu.

Sarıkamış'ın Düşman İşgali'nden kurtuluşunun 95. Yıldönümü münasebetiyle Kazım Karabekir Paşa Cami'de şehitler için mevlit okutuldu.

Sarıkamış'ın Düşman İşgali'nden kurtuluşunun 95. Yıldönümü törenine; Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Yetgin, Belediye Başkanı Gösal Toksoy, kurum amirleri, askeri ve sivil erkan, siyasi parti temsilcileri, AK Parti Kars milletvekili adayları Ahmet Aslan, Selahattin Beyribey ve Suat Ögel ile öğrenci ve vatandaşlar da katıldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıkamış'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement