Sarıkamış Şehitleri Anılıyor - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor

Sarıkamış Harekatının 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında, "Sarıkamış'ın Koca Yürekli Kahraman Çocukları" tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

03.01.2015 23:05  Güncelleme: 23:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Farklılıklarımızın zenginlik olduğunu haykıracağız. Farklılıklarımız ayrılık vesilesi değildir, birliktelik vesilesidir" dedi.

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında, Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu salonunda düzenlenen programa Bakan Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kars Valisi Günay Özdemir, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, milletvekilleri, kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, "Sarıkamış'ın Koca Yürekli Kahraman Çocukları" tanım filminin gösterimi yapıldı.

Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, gençlerin, salonu dolduran herkesin çağrılarına kulak verip, Sarıkamış'a gelmesinin önemli olduğunu söyledi.

Ortak bir duyguyu, düşünceyi ve hissi paylaştıklarını belirten Kılıç, "Özgüvenimiz olduğu sürece ve bu devletin, bu milletin nelere kadir olduğunu hepimiz iyi anladığımız zaman gelecek çok daha kolay gelecektir. Geleceği inşa edecek olanlar sizlersiniz" diye konuştu.

Kılıç, herkesin edindiği hayat tecrübesini birbiriyle paylaşması ve geçmişinde yaşadığı birlikteliği geleceğe taşıması gerektiğini ifade etti.

"Sizin ecdadınız çıktığı yoldan geri dönmedi"

2023'e sekiz sene kaldığını vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin 100. yılı ve 2053, 2071 bu hedeflere ilerlemek için hep beraber yürüyeceğiz. Farklılıklarımızın zenginlik olduğunu haykıracağız. Farklılıklarımız ayrılık vesilesi değildir, birliktelik vesilesidir. Nasıl ki vatan uğrunda, inanç uğrunda ölenler, ölü değildir. Sizler de birlikteliğinizle beraberliğinizle bu ülkenin ve bu milletin geleceği olacaksınız. Bizler size bu noktada gerekli donanımları ve gerekli eğitimleri alabilmeniz için bu imkanları sunmak üzere bu makamlardayız. Makamların hiçbirisi kalıcı değildir."

Kılıç, "Sizin ecdadınız çıktığı yoldan geri dönmedi. Bayrağı uğruna canını verdi. Bugünün dünyasında bu çalışmalar, bu azimler, bu öz güvenle yürüyenler, o devletler ve o milletler başarıya ulaşıyor. Son 12, 13 yılda ortaya koymuş olduğumuz yeniden inşa ve yeniden ayağa kalkma hamlesiyle biz şu anda dünyanın ilk 20 ekonomisi arasındayız. G-20'nin başkanlığını yapıyoruz. Bunlar çok önemli şeyler" diye konuştu.

Ekonomik göstergelerin, o ülkenin dünyadaki yerinde, milletine ve devletine sağlayacağı güç ve refahla alakalı olduğunun altını çizen Kılıç, şöyle devam etti:

"Bizim medeniyetimiz 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' der. İşte yapacağımız budur. Birlik ve beraberlik içerisinde yapacağımız budur. Kendi özdeğerlerimizden, medeniyetimizden gurur duyarak, fedakarlığımızı kendimizi geliştirmek için vereceğiz ama hiç kimse özümüzden fedakarlık yapmamızı istemesin bizden. Biz bu değerlerimizle bu inancımızla bugüne kadar nasıl geldiysek bundan sonra da böyle yürümeye devam edeceğiz. Çünkü biz birbirine destek olan birbirinin koluna giren ve insanlığa hizmet eden bir inançtan geliyoruz."

Konuşmaların ardından, tiyatro gösterisi sahnelendi. Anma programı, şarkıcı Uğur Işılak'ın konseriyle sona erdi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Şehitleri Anılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement