Sarıkamış Şehitleri Anılıyor - 8,5 Kilometrelik Yürüyüş - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor - 8,5 Kilometrelik Yürüyüş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Şehit anıtında toplanma- Yürüyüşe Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılması- Yürüyüşe katılan vatandaşlar- Yürüyüşten detaylar- Somalili ile röportaj Sarıkamış şehitleri anılıyor- Allahuekber Dağları'nda şehit olan 90 bin asker, Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılında Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ve binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen yürüyüşle anıldı- Kılıç: - "Ay yıldızlı bayrağımızın altında bir arada hep beraber hiçbir ayrılık ve gayrılık olmaksızın ecdadımızdan aldığımız güçle medeniyetimizden, inancımızdan aldığımız güçle beraber ve bir olarak geleceğe yürüyeceğiz.

03.01.2016 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Şehit anıtında toplanma- Yürüyüşe Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılması- Yürüyüşe katılan vatandaşlar- Yürüyüşten detaylar- Somalili ile röportaj Sarıkamış şehitleri anılıyor- Allahuekber Dağları'nda şehit olan 90 bin asker, Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılında Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ve binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen yürüyüşle anıldı- Kılıç: - "Ay yıldızlı bayrağımızın altında bir arada hep beraber hiçbir ayrılık ve gayrılık olmaksızın ecdadımızdan aldığımız güçle medeniyetimizden, inancımızdan aldığımız güçle beraber ve bir olarak geleceğe yürüyeceğiz. Bizim bütün amacımız budur" Allahuekber Dağları'nda şehit olan 90 bin asker, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katılımıyla sıfırın altında 20 derece hava sıcaklığına rağmen Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce kişinin katıldığı yürüyüşle anıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı anma törenleri için Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce kişi Sarıkamış şehitlerini anmak için buluştu.Çocuğu, kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla binlerce kişi, Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan askerleri anmak için dondurucu soğuğun yaşandığı sabahın erken saatlerinde Allahuekber Şehitlik Anıtı'nda toplandı.Tekbirler getirerek, dualar eşliğinde başlayan 8,5 kilometrelik yürüyüş, yaklaşık 2 saatte varılan Yukarı Sarıkamış Şehitliği'nde sona erdi. Yürüyüşün ardından Yukarı Sarıkamış Şehitliği'nde düzenlenen törende, Şehitler Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından dualar edildi.Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, törende yaptığı konuşmada, anma yürüyüşüyle bundan 101 yıl önce hava şartlarının ne olduğunu, en iyi şekilde hissettiklerini ifade etti. Kılıç, şunları söyledi: "Soğuk bir hava var. Biz burada tek bir amaç için bir aradayız. O da bu cennet vatanın kurulması, bu cennet vatanın bugünlere gelmesi ve bu cennet vatanın geleceğe yürümesi için canlarını ortaya koymuş ve koyacak olan şehit ve gazilerimizin hatırası için bir aradayız. Ay yıldızlı bayrağımızın altında bir arada hep beraber hiçbir ayrılık ve gayrılık olmaksızın ecdadımızdan aldığımız güçle medeniyetimizden inancımızdan aldığımız güçle beraber ve bir olarak geleceğe yürüyeceğiz. Bizim bütün amacımız budur."Bu yıl tamamlanacak şehitliklerle Sarıkamış'a, Çanakkale ve Malazgirt'te olduğu gibi yıl içerisinde de düzenli olarak gençleri getirerek, onlara ecdatlarının buralarda nasıl bir fedakarlık gösterdiklerini anlatacaklarını ifade eden Kılıç, "Bizim görevimiz budur. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımızın talimatı budur. İnşallah ecdadımıza layık bir nesil olarak geleceğe de ay yıldızlı bayrağımızın altında birlik ve beraberlik içerisinde yürüyeceğiz" diye konuştu. Program, Sarıkamış şehitlerini anlatan tiyatro oyununun sahnelenmesiyle sona erdi.

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor - 8,5 Kilometrelik Yürüyüş
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Şehitleri Anılıyor - 8,5 Kilometrelik Yürüyüş - Son Dakika

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement