Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü Yapıldı

Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü Yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde Sarıkamış Harekatı’nın 100. Yılı nedeniyle Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak başlatılan Sarıkamış şehitlerini anmak için düzenlenen yürüyüş Malatya’da da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda yapıldı.

03.01.2016 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde Sarıkamış Harekatı'nın 100. Yılı nedeniyle Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak başlatılan Sarıkamış şehitlerini anmak için düzenlenen yürüyüş Malatya'da da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda yapıldı.

15. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nün içinde bulunan kırsal alanda başlayan yürüyüşe Vali Yardımcısı Dr. Şamil Horasanlı, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Gençlik Merkezleri Koordinasyon Şube Müdürü Dr. Murat Kılınç, Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, Tesisler Şube Müdürü Ahmet Yücel, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Memnune Denizhan, Battalgazi Gençlik Merkezi Müdürü Abdullah Doğan, Genç MÜSİAD Başkanı Barış Yılmaz, Şehit Aileleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli, antrenörleri, sporcular, izciler ve vatandaşların katıldı. Yürüyüş öncesinde yürüyüşe katılanlara bere dağıtıldı. Sarıkamış şehitlerini anmak için düzenlenen yürüyüş 3 kilometre sürdü.

Tekbirlerle ve Marşlarla yapılan coşkulu yürüyüşün sonunda Saygı duruşu, İstikal Marşı ve Kuran tilaveti okundu. Okunan Kuran tilavetinin sonunda Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı bir konuşma yaptı. Fındıklı " Sayın Vali Yardımcım, Kıymetli Hazirun, Aziz Milletimin Şerefli Evlatları, Sevgili Gençler. Bugün bu mekanda, bu yürüyüşle gerçekleştirdiğimiz bu anma günü, bundan yüzyıl önce Sarıkamış Allahu Ekber Dağlarında şehit düşen ecdadımızın bizlere bıraktığı iz ve tefekkürün yeniden yaşatılmasıdır. 1914 - 1915 yıllarında Osmanlı-Rus savaşında meydana gelen bu üzücü Şehadet Olayı umuyor ve niyaz ediyoruz ki Yüce Rabbimizin Katında makbul olsun ve ayrıca bu güne kadar devam eden Hak ile Batılın yeryüzündeki mücadele ve savaşlardın da Hak adına savaşıp canlarını feda edenlerin eriştiği yüksek şehadet makamına ermiş olsun. Geçen yüzyıl vatan savunması için Sarıkamış ta, Çanakkale de, Balkanlar da, Yemen de, Kafkas yada, Trablusgarp ta ve daha nice yerlerde şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi anarken Bu yüzyılda gerek Kurtuluş Savaşında, gerek Kore de, gerekse Kıbrıs ta Şehit olan tüm ecdadımızın da Rahmet ve Minnet ile anıyoruz.

Gelelim Günümüze, Sevgili Gençler. Yaklaşık 30 Yıldır başımıza bela olan Bölücü Terör Örgütü ve yandaşları ile yapılan mücadeleler esnasında Hayatlarını kaybeden tüm Askerlerimiz, Polislerimiz, Kamu Görevlilerimiz, Doktorlarımız, Öğretmenlerimiz, Hakimlerimiz ve Savcılarımızı rahmetler anıyor Hepsinin Şehadet Mertebesi ile yüce Allah'ımızın mükafatlandırmasını niyaz ediyorum. Bu arada Baştan beri anlattığımız tüm savaşlarda bizzat savaşıp Gazi olup daha sonra ahirete irtihal eden tüm gazilerimize de Allah' tan rahmetler diliyorum" dedi.

İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı'nın konuşmasının ardından yürüyüşe katılanlara kumanya dağıtılarak yürüyüş sona erdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü Yapıldı - Son Dakika


Advertisement