Sarıkamış Şehitleri İçin Kumlu Sanat Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Şehitleri İçin Kumlu Sanat Gösterisi

Sarıkamış Şehitleri İçin Kumlu Sanat Gösterisi

Kum sanatçısı Ramazan Yumrutepe, Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında kum sanatıyla Sarıkamış Şehitlerini anlatan bir gösteri sundu.

29.12.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kum sanatçısı Ramazan Yumrutepe, Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında kum sanatıyla Sarıkamış Şehitlerini anlatan bir gösteri sundu.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'nda, harekat sırasında donarak şehit düşen Mehmetçikler için anma programı düzenlendi. Programda önce İranlı hafız Ahmet Ebul Kasimi, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüsek Kurulu uzmanı Davut Kaya ve Haseki Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin tarafında Kur'anı Kerim okundu. Daha sonra Karslı halk şairleri Yunus Karakoç ve Eyüp Satıbarı Sarıkamış Şehitleri için yazdıkları şiirleri seslendirdiler.

Sahneye çıkan kum sanatçısı Ramazan Yumrutepe, kum sanatıyla Sarıkamış Şehitlerini tasvir etti. anlattı. Yumrutepe gösterisinde kar üzerinde yürüyen,elinde mektupla donarak şehit düşen, savaşa giden, Türk bayraklı askerlerin ve yol gözleyen bir anne ile çocuğunun kumdan resimlerle anlattı. Elinde Türk bayrağı tutan Mehmetçik şeklini gören izleyiciler tekbir getirerek, Yumrutepe'yi uzun süre alkışladı. Yumrutepe, yine kumla "Sarıkamış" ve "Anadolu Gençlik Derneği" yazarak, eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın imzasını da attı.

AK PARTİNİN SEÇİM KLİBİNDE KARS AĞIRLIĞI

Öte yandan kar yağışı ve soğuğa rağmen tören alanında süren çalışmaları denetleyen Kars Valisi Günay Özdemir, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun anma törenlerine kongreler nedeniyle katılmamama olasılığı bulunduğunu, Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'ın katılımının ise henüz netlik kazanmadığını bildirdi. Karslı halk ozanı Murat Çobanoğlu'nun ünlendirdiği 'Kiziroğlu Mustafa bey' türküsünün seçim kampanyasında kullanılması ve AK Partinin seçim klibinde Kars'tan kareler bulunmasıyla ilgili olarak Vali Özdemir, "Baktık klibte 10-15 saniye Kars'tan kareler var. Kars'tan giriş valilikteki, Harakani türbesindeki, vali olarak en az 3 saniyesinde de ben varım. Şu anda sayın Başbakanımızın seçim şarkısında Kars'a ciddi şekilde yer verilmiş. Böylelikle sayın Başbakanımız Kars'la ilgili gereğini yerine getirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

SARIKAMIŞ TÖREN ALINANA SON TAŞLAR KONDU

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz ve Belediye Başkanı Göksal Toksoy ile birlikte incelemelerini sürdüren Vali Özdemir, Sarıkamış Harekatı'nın 100'üncü yılı anma etkinlikleri için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Sarıkamış'ta yaptırılan tören alanı ve parkına son taşları koydu. Yerli mermer ve granit kullanılarak yapılan dev ay- yıldızlı tören alanı, 2- 4 Ocak günleri arasında düzenlenen Sarıkamış şehitlerini anma törenlerinde hizmete girecek. Kızılay'ın da çadırlarını kurduğu ay-yıldızlı tören alanına dev Türk bayrağı asıldı. İşçiler kar yağışı altında yürüttükleri çalışmalar sırasında ateşte ısınırken, protokol üyeleri de her hangi bir eksikliğin kalıp kalmadığını konuştular.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Şehitleri İçin Kumlu Sanat Gösterisi - Son Dakika

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement