Sarıkamış Şehitleri Sancaktepe'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Şehitleri Sancaktepe'de Anıldı

1914 yılında Sarıkamış Harekatı’nda hayatını kaybeden 90 bin şehit, Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen programda anıldı.

10.01.2015 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ancaktepe Belediyesi, Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksi’nde düzenlediği ‘ Sarıkamış Şehitlerini Anma’ programında 1914 yılında hayatını kaybeden 90 bin şehidi andı. Program, Sarıkamış Harekatı’nı anlatan belgesel gösterimiyle başladı. Belgeselin ardından Prof. Dr. Bingür Sönmez, Sarıkamış harekatının önemine ilişkin konferans verdi. Sarıkamış’ta hayatını kaybeden şehitlere ait belge niteliğindeki video görüntülerini katılımcılarla paylaşan Sönmez, savaş sırasında askerlerin karşılaştıkları zorluklara ilişkin bilgiler de verdi.

“O MÜCADELENİN RUHUNU ÇOCUKLARIMIZLA PAYLAŞACAĞIZ”

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Her yıl Sarıkamış şehitlerinin anıldığı zaman bizlerde Sancaktepe Belediyesi olarak bu anma gününü düzenlemekteyiz. Bugün Sarıkamış organizasyonlarında baş sorumlu olarak görev alan Birgün Sönmez hocamız da programımıza eşlik edecek. Burada söylenecek şey, şehitlerimize rahmet dilemek ve şehitlerimizin varlığı, o gün vatan topraklarının savunulması adına canlarını feda edenlere rahmet okuma, onları hayırla anmak. Onların bize emanet ettiği toprakların vatanımızın kıymetini bugün gençlerimizle paylaşacağız. Çünkü bu cennet vatanı bize miras bırakan şehit ve gazilerimizi zamanı geldiği zaman hatırlamak vatanseverlik olsa gerek. Bugünkü programla 90 binin üzerindeki Sarıkamış şehitlerimiz anacağız. O mücadelenin ruhunu çocuklarımızla ve Sancaktepe halkıyla paylaşmış olacağız” dedi.

FERHAT YASAK 

Sarıkamış Şehitleri Sancaktepe\'de Anıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Şehitleri Sancaktepe'de Anıldı - Son Dakika


Advertisement