Sarıkamış, Spor Turizminin Yeni Merkezi Olacak - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış, Spor Turizminin Yeni Merkezi Olacak

Sarıkamış'ta Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan gençlik merkezi ve futbol tesislerinde çalışmalar sürüyor.

20.07.2015 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış'ta Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan gençlik merkezi ve futbol tesislerinde çalışmalar sürüyor.

Gençlik merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Sarıkamış Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak, yapımı süren spor tesisleri sayesinde Sarıkamış'ın spor turizminde söz sahibi olacağını belirtti.

İlçede son yıllarda spor alanında büyük yatırımlar yapıldığını vurgulayan Koçak, "Sarıkamış coğrafi konumu ve doğal güzellikleriyle birlikte yaptırılacak tesisler sayesinde spor turizminde de atağa kalkacak. Bu manada gerek ulusal gerekse uluslararası spor aktivitelerine ev sahipliği yaparak, bölgeye çok önemli ekonomik ve sosyolojik katkı sağlayacak" dedi.

İlçede yalnızca kış sporlarında değil bütün dallarda sporcu yetiştirilmesi için bakanlığın bütün imkanlarını seferber ettiğini vurgulayan Koçak, "Gençlerimizi sporla içiçe yaşatmak istiyoruz. Ulusal ve uluslararası yarışmalara yetiştirdiğimiz sporcuları göndermek ve kentimizi temsil ettirmek istiyoruz. Milli sporcuları kentimizde yetiştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Gençlerimizi yabancı ülkelerden gelen gençlerle kaynaştırıp, uluslararası gençlik değişim projeleriyle sporun her alanında söz sahibi olmak istiyoruz" diye konuştu.

Koçak, yapımı süren gençlik merkezi ile tenis kortları, kapalı ve açık futbol sahaları projelerinin bu senenin sonunda tamamlanarak hizmete gireceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış, Spor Turizminin Yeni Merkezi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement