Sarıkamış'ta 200 Kişi İşe Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış'ta 200 Kişi İşe Kavuştu

Sarıkamış ilçesinde, Çalışma ve İş Kurumu'nun (İŞKUR) Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde 200 kişiye 10 ay süreyle iş imkanı sağlandı.

30.09.2015 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış ilçesinde, Çalışma ve İş Kurumu'nun (İŞKUR) Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde 200 kişiye 10 ay süreyle iş imkanı sağlandı.

İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde Kaymakamlık, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ihtiyaç duyduğu işlerde 10 ay süreyle istihdam edilecek işçiler, Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Salonunda noter huzurunda bilgisayar kurasıyla belirlendi.

Kurada, başvuranlar arasından 200 asil ile bu işçiler arasından işbaşı yapmayan olmaması halinde çağrı yapılacak 100 yedek işçi tespit edildi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, kura çekimi sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, İŞKUR'la yapılan protokol çerçevesinde belirlenen 200 kişiye yaklaşık 10 ay süreyle istihdam imkanı sağlanacağını söyledi.

Son yıllarda İŞKUR'un istihdama yönelik bu tür uygulamalarının kamu kurumlarına da büyük fayda sağladığını belirten Toksoy, şunları kaydetti:

"Bölgemizde inşaat mevsimi uzun olmamakla birlikte iş imkanları da kısıtlı olduğu için ihtiyaçlı vatandaşlarımız geçim sıkıntısı çekiyor. İŞKUR bu manada özellikle uzun süren kış mevsiminde dar gelirli ailelere büyük katkı sağlıyor. İşe başlayacak vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış'ta 200 Kişi İşe Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement