Sarıkamış'ta Çipli Kimlik Kartı Dağıtımı - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış'ta Çipli Kimlik Kartı Dağıtımı

Sarıkamış\'ta Çipli Kimlik Kartı Dağıtımı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde nüfus cüzdanlarının yerini alacak çipli kimlik kartları için vatandaşlardan başvurular alınmaya başladı.

30.11.2016 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde nüfus cüzdanlarının yerini alacak çipli kimlik kartları için vatandaşlardan başvurular alınmaya başladı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve hazırlıkları tamamlanan yeni kimlik kartı projesi için Nüfus Müdürlüklerinde hazırlık çalışmaları tamamlandı.

Sarıkamış Nüfus Müdürlüğünde incelemelerde bulunan Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, "İlçe Nüfus Müdürlüğümüzde yeni kimlik kartlarımız için vatandaşlarımızın başvurularının kabul edileceği elektronik cihazlarımız test edildi. Vatandaşlarımız ocak ayında Nüfus Müdürlüğümüze gelerek yeni kimliklerini almak için başvuruda bulunabilecekler, şimdiden hayırlı olsun." dedi.

Uluslararası alanda Türkiye'yi temsil rengi olan turkuazın ağırlıklı olarak kullanıldığı kimlik kartlarında, kadın-erkek ayrımı olmaksızın tek renk ve tek tasarımda olacak.

Kredi kartı büyüklüğünde olacak ve yüksek dayanıklılığa sahip malzemeden üretilen yeni kimlik kartları kolayca taşınabilecek.

Çipli kimlik kartlarını almak için vatandaşların ilçe nüfus müdürlüklerine şahsen başvuru yapması gerekiyor.

Başvuru için 1 adet biyometrik fotoğraf ile 15 TL ücret verilecek.

Başvuruda bulunanların parmak izi, avuç içi röntgeni özel bir cihazla alınacak.

Başvurusu alınan ve gerekli kontrollerden geçirilerek onaylanan kimlik kartları, sistem üzerinden Ankara Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından başvuru sahiplerinin beyan ettikleri adreslere 2 ile 20 gün içerisinde teslim edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış'ta Çipli Kimlik Kartı Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement