Sarıkamış'ta Okulların Bilgisayarları Yenileniyor - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış'ta Okulların Bilgisayarları Yenileniyor

Sarıkamış\'ta Okulların Bilgisayarları Yenileniyor

Sarıkamış Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda kullanılamayan masaüstü bilgisayarlar teknik destekle yenileniyor.

13.10.2016 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda kullanılamayan masaüstü bilgisayarlar teknik destekle yenileniyor.

İlçeye bağlı köy okullarında bulunan masaüstü arızalı ve kullanılamayan bilgisayarlar, ilçe merkezindeki Gazipaşa İlkokulunda toplandı. Burada bilgisayar tamircileri tarafından yapılan ayrım sonucu elde edilen elektronik parçalarla 50 bilgisayar çalışır duruma getirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ, yaptığı açıklamada köy okullarında kullanılamayan masaüstü bilgisayarların hurdaya ayrılmadan bir kısmını yenileyerek kullanılır hale getirdiklerini söyledi.

Bilgisayarların kasaları içindeki elektronik malzemelerin ölçümleri yapılmak suretiyle sağlam parçaları kullanma imkanı bulduklarını belirten Karabağ, şunları kaydetti:

"Burada amacımız israfı önlemek. Bilgisayarların sağlam parçalarını ayıkladıktan sonra bunları yeniden kasalarına monte ettiriyoruz. Ekran kartı, klavye, monitör gibi bütün parçalar bilgisayar tamircileri tarafından elden geçiriliyor. Daha sonra test edildikten sonra okullarımıza gönderiyoruz. Şuan itibarıyla 50 bilgisayar hazır duruma getirildi."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış'ta Okulların Bilgisayarları Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement