Sarıkamış'ta Turizmde Hedef, 1 Milyon Yerli ve Yabancı Turist - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış'ta Turizmde Hedef, 1 Milyon Yerli ve Yabancı Turist

Sarıkamış\'ta Turizmde Hedef, 1 Milyon Yerli ve Yabancı Turist

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde, daha fazla turistin gelmesini sağlamak için yeni telesiyej yapımına başlandı Sarıkamış Kaymakamı Gürbüz: "Kentimize yerli ve yabancı olmak üzerer yılda 1 milyon turistin gelmesini.

09.08.2014 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde pistler genişletiliyor, yeni telesiyejler yapılıyor. Kente yılda 1 milyon yerli ve yabancı turistin gelmesi hedefleniyor.

Kış, kültür ve tarih turizmi açısından önemli potansiyele sahip olan Kars'ta, turizmi dört mevsime yaymak ve ilçeye daha fazla turistin gelmesini sağlamak için çalışmalar yapılıyor.

Bu kapsamda, yeni oteller inşa ediliyor, kayak merkezinin altyapısı güçlendiriliyor, yeni telesiyejler yapılarak, pistler genişletiliyor.

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sarıçam ormanları arasında bulunan uzun kayak pistleriyle Türkiye'nin ve Kafkasların gözde kayak merkezi olma yolunda ilerlediklerini söyledi.

Sadece kış turizmini hedeflemediklerinin altını çizen Gürbüz, "Asıl hedefimiz Sarıkamış'ta 12 ay sürdürülebilir turizm faaliyetleri göstermek. Bir tarafta spor sahaları, tenis kortları yapılırken diğer tarafta da mekanik tesisler ve pistler bölgesinde önemli çalışmalar yapılıyor. Bu manada gerek kamu gerekse özel sektör yatırımları devam ediyor" dedi.

"Saatte bin 200 kişi taşıma kapasitesine sahip tesisimiz hizmete girecek"

Bütün kurum ve yetkililerin, güç birliği oluşturarak bölgenin dinamiklerini kısa sürede harekete geçirebilmek için çaba harcadıklarını vurgulayan Gürbüz, şunları kaydetti:

"Sarıkamış'a kışın ve yazın olmak üzere 1 milyon yerli ve yabancı turist getirmeyi hedefliyoruz. Kayak merkezindeki birinci etap oteller bölgesinde yeni bir telesiyej tesisi yapımına başladık. Burada birinci pisti 700 metre uzatarak, hem vatandaşlara daha uzun kayak yapma imkanı sağlayacağız hem de alt kısmındaki otellerden turistleri pistler bölgesine taşımasını gerçekleştirmiş olacağız. Bu amaçla yaklaşık 700 metre uzunluğunda her sandalyesi 4 kişilik ve saatte yaklaşık bin 200 kişi taşıma kapasitesine sahip bir tesisimiz bu sezon hizmete girecek."

Yapımı devam eden ve bu sene hizmete açılması planlanan 3 yıldızlı 3 otelin olduğuna değinen Gürbüz, "Tabii bunlar yeterli değil. Konaklamada sıkıntılarımız var. Şu an itibarıyla kamu misafirhaneleriyle birlikte bin 500 kişiye ancak hitap edebiliriz. Dolayısıyla biz yatak kapasitemizi ilk etapta 10 bin olarak planlarımızı yapmamız gerekir" şeklinde konuştu.

Kars ve Sarıkamış'ın ekonomisinin gerçek anlamda istenilen düzeye ulaşmasının turizmle bağlantılı olduğunu belirten Gürbüz, kış turizminin yanında yayla, doğa, inanç ve spor turizmini de hayata geçirmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış'ta Turizmde Hedef, 1 Milyon Yerli ve Yabancı Turist - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement