Sarıkamış'ta "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" Belge Töreni - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış'ta "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" Belge Töreni

Sarıkamış'ta Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılanlara düzenlenen törenle girişimcilik belgeleri verildi.

18.12.2014 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış'ta Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılanlara düzenlenen törenle girişimcilik belgeleri verildi.

Sarıkamış Belediyesi, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve KOSGEB işbirliğiyle başlatılan 70 saatlik  "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" tamamlandı.

Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Göksal Toksoy, eğitimin ilçede yaşayan genç girişimciler için önemli bir fırsat oluşturacağını söyledi.

Bu bölgede yaşayan insanların bilgili ve yetenekli olduğunu belirten Toksoy, şunları kaydetti:

"KOSGEB ve SERKA'nın ilçemizde düzenlediği kurs, ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz için çok önemli olduğunu biliyorum. Çünkü insanlarımızda bilgi yetenek var ama kullanmazsan bu bir işe yaramıyor. Bunları kullanabilmemiz için iyi bir girişimci olmamız, iyi bir eğitim almamız gerekiyor. Kısacası cesaretlendirilmemiz gerekiyor. Bu anlamda ülkemizde, ilimizde çalışmalar oluyor. Bir anlamda da bu kurumlar işsizliğe çözüm oluyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bizim de yükümüzü hafifletiyorlar. İlçemizin potansiyeli bu genç arkadaşlarımızın girişimci ruhuyla harekete geçeceğini umut ediyor, emek verenlere teşekkür ediyorum."

SERKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü Kapu ise bu programların ülkelerin gelişmişlik sürecine dahil olmasını sağlamayı amaçladığını söyledi.

Kapu, "En önemli unsur insandır. İnsan toplumların beşeri sermayesidir. Bu olmazsa kalkınma süreci sağlıklı olmaz. Önemli olan bu beşeri sermayeyi nitelikli hale getirmektir. Yani bu insan sermayemizi bilgi ve beceri ile donatmamız gerekli" diye konuştu.

KOSGEB İl Müdürü Mustafa Işık da başvuruları başarılı bulunan girişimcilere 30 bin lira hibe, 70 bin liraya kadar faizsiz kredi verileceğini belirterek, girişimcilik belgesi alanlara yapacakları projeler kapsamında her türlü desteğin verileceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından eğitime katılan 40 kişiye girişimcilik belgesi verildi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış'ta 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' Belge Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement