Sarıkaya Masal Gibi" Projesinin Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Sarıkaya Masal Gibi" Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde belediye öncülüğünde gerçekleştirilen "Sarıkaya Masal Gibi" projesi tanıtıldı.

24.09.2016 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde belediye öncülüğünde gerçekleştirilen "Sarıkaya Masal Gibi" projesi tanıtıldı.

Proje kapsamında ilçenin tanıtımı için bir araya gelenler 7-12 yaş çocuk grubuna hitap eden 10 tane masal kitabı yazdı.

Tanıtım programında konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat ve ilçelerinde bu tür faaliyetlerin olmasının mutluluk verici olduğunu ve bu faaliyetlere katılmayı önemsediğini belirtti.

Bu tür küçük dokunuşların aslında büyük şeylerin başlangıcı olduğunun vurgulayan Vali Yurtnaç, şöyle konuştu:

"İdareciler olarak hep böyle büyük şeylerin peşindeyiz, binalar yaptırırız, yollar yaptırırız gibi. Bunlar da çok önemlidir ama halkın arasından böyle küçük enerjileri beraber oluşturup buradan bir sinerji oluşturup meydana getirmek ve bunları toplumun yararına sunmak o büyük projeler kadar çok daha önemlidir. Bugün de Sarıkaya'da, belediyeyle, kaymakamlığıyla, öğretmenleriyle, sivil kişileriyle hep beraber güzel bir projenin tanımı içerisindeyiz. Emeği geçen herkesi tebrik ve teşekkür ederim. Böyle güzel bir çalışmaya vilayet olarak da destek vereceğiz. Bu çalışmanın yabancı dillere de çevirmeyi düşünüyoruz. Burası güzel bir örnek, burada bir amatör ruh var ama profesyonelce bir ruh var. Para da almadılar, oturdular zamanlarını kullandılar ve bu ilçenin tanıtımı için güzel bir şey yaptılar. Bu, sadece ilçeyi tanıtmayacak, bu Yozgat'ı tanıtacak ve Türkiye'de ilklere gelen bir şey olacak. Sarıkaya turizmle ayakta kalacak. Biz bunun hiç her türlü adımı atacağız. Sarıkaya'nın dünyaya açılmasını hep birlikte yapalım. Buradaki masalları İngilizce'ye, Rusça'ya çevirelim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel de, Sarıkaya'nın evlatlarına ve Sarıkaya'yı bilmeyen çocuklara ilçelerini güzel bir şekilde tanıtmak istediklerini ve bunun için de bir masal ekibiyle yola çıktılarını söyledi.

Bu projenin devamının gelmesi temennisinde bulunan Açıkel, "Proje ekibi aylarca çalıştı. Bu projeyi gerçekleştiren ekibimiz de tamamen Sarıkayalıdır. Grafikerinden tutun yazarlarına kadar Sarıkaya'da yaşayan insanlarımız yazdı. Bu masal kitaplarımız ilçemizin tanıtımı için ve çocuklarımızın geçmişini daha iyi bilmesi için önemli bir rol oynayacaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından masal kitaplarının masal kitaplarının tanıtımını yapan bir slayt gösterisi yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sarıkaya Masal Gibi' Projesinin Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement