Sarımsaklı Pazarında Fiyatlar Cep Yakıyor - Son Dakika
Yerel

Sarımsaklı Pazarında Fiyatlar Cep Yakıyor

Sarımsaklı Pazarında Fiyatlar Cep Yakıyor

Küçükköy-Sarımsaklı mevkiinde Salı günleri kurulan semt pazarındaki tezgahlarda satışa sunulan ürünlerin pahalı olduğunu söyleyen vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

17.07.2014 02:53  Güncelleme: 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy- Sarımsaklı mevkiinde Salı günleri kurulan semt pazarındaki tezgahlarda satışa sunulan ürünlerin pahalı olduğunu söyleyen vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Pazarda şu an hasat dönemi bamyanın kilosunun 7 ile 10 lira arasında, börülcenin 10 liradan satıldığını söyleyen vatandaşlar, bunun gibi bir çok ürünün zincir marketlerde daha ucuz fiyatlara satıldığını kaydederek, fiyat artışının, pazarcıların yaz döneminden yararlanmak isteyerek fırsatçılık yapmalarından kaynaklandığını öne sürdü. Pazardan alışveriş vatandaşların bu isyanına karşı, pazarda tezgah kuran satıcılar ise, toptan alış yaptıkları yerlerde fiyatların aşırı yüksek olması nedeniyle aldıkları ürünlere en asgari karları koyarak etiketlerini belirlediklerini belirtiyor.

Tezgah sahipleri pazarcı esnafı, yıllık olarak ödedikleri tezgah ve stant kiralarının yüksekliğinden de yakınarak, bu fiyatların makul seviyeye indirmesini istedi. Öte yandan, Sarımsaklı pazarında fiyatların yüksekliğinden yakınan bazı vatandaşlar ise; Çarşamba günleri Ayvalık'a bağlı Altınova Mahallesi'nde kurulan semt pazarında fiyatların oldukça düşük olduğunu belirterek, Altınova'da kurulan bu pazara gidebilmek için Ayvalık Belediyesi'nden bir araç tahsis edilmesini talep edeceklerini söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarımsaklı Pazarında Fiyatlar Cep Yakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement