Sarıoğlan'da Öğrencilere "Tütünle Mücadele" Semineri - Son Dakika
Güncel

Sarıoğlan'da Öğrencilere "Tütünle Mücadele" Semineri

Sarıoğlan Devlet Hastanesi tarafından Atatürk Ortaokulunda öğrencilere yönelik "tütünle mücadele" konulu seminer düzenlendi.

15.01.2016 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıoğlan Devlet Hastanesi tarafından Atatürk Ortaokulunda öğrencilere yönelik "tütünle mücadele" konulu seminer düzenlendi.

Hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, Atatürk Ortaokulu laboratuvarında, sigara bırakma sorumlusu hemşire Tuğba Polatkoç tarafından verilen seminerde öğrencilere, bağımlılıktan uzaklaşmanın yolları ile sigaranın vücuda ve çevreye verdiği zararlarının anlatıldığı bildirildi.

Sigarayı bırakmak isteyenlerin, Alo 171 sigarayı bırakma hattından veya İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı KETEM sigarayı bırakma polikliniğinden yararlanabileceği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Sigara her yıl 150 milyon bebeğin erken doğum nedeniyle ölümüne yol açmaktadır ve dünyadaki kanserden ölümlerin yüzde 30'undan sorumludur. Sigara içenlerde yaşam beklentisi içmeyenlere oranla 18 yıl kısadır. Akciğer kanserinin birincil nedeni sigaradır. Sigara içenlerdeki akciğer kanseri riski içmeyenlere göre 20 kat daha fazladır ve pasif içicilerin ise içmeyenlere göre riski 1,2 kat daha fazladır. Alışkanlıklar değiştirilmedikçe kansere bağlı ölümlerin artacağının da bilinen bir gerçek olduğu, 2000 - 2025 yılları arasında dünyada 150 milyon insanın sigara ile ilişkili olarak yaşamını yitireceği tahmin edilmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıoğlan'da Öğrencilere 'Tütünle Mücadele' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement