Sarıyer Zekeriyaköy'e "Köy" Projesi - Son Dakika
Güncel

Sarıyer Zekeriyaköy'e "Köy" Projesi

Sarıyer Zekeriyaköy\'e "Köy" Projesi

Sarıyer zekeriyaköy'de Emlak Konut Gayri Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş. ile yüklenici firma Siyah Kalem şirketi tarafından 467 bin metrekarelik alana içinde konut, kiralanabilir dükkanlar ile okul ve sosyal alanları kapsayacak 'Köy' adı verilen projenin tanıtımı yapıldı.

12.11.2014 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıyer zekeriyaköy'de Emlak Konut Gayri Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş. ile yüklenici firma Siyah Kalem şirketi tarafından 467 bin metrekarelik alana içinde konut, kiralanabilir dükkanlar ile okul ve sosyal alanları kapsayacak 'Köy' adı verilen projenin tanıtımı yapıldı.

Çırağan Sarayı'nda düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Emlak Konut GYO Genel Müdür Yardımcısı Hakan Akbulut ile Siyah Kalem Mühendislik ve İnşaat Şirketi'nin Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Kahraman proje ile ilgili bilgiler verdi.

Hakan Akbulut, Milli Savunma Bakanlığı'ndan TOKİ'ye devredilen arazide çevreye, ağaca ve yeşile önem veren bir proje geliştirdiklerini söyledi. Arazinin İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından detaylı olarak incelendiğini ifade eden Akbulut, şöyle konuştu:

"Bu doğrultuda korunması gereken ağaçların tamamına yönelik olarak bilimsel raporlar hazırlanarak imar planı çalışması başlatıldı. Yoğun ve nitelikli ağaç dokusunun bulunduğu alanlarda yapılaşmayı öngören konut ve ticaret alanı öngörülmeyerek bu alanlar yeşil olarak planlanmıştır. Orman fakültesi tarafından hazırlanan raporda orman niteliği taşımayıp askeri alan kullanımı sırasında dikilen bitki örtüsünün de planlama alanında yer aldığı belirtilmektedir. Emlak Konut'un bütün projelerinde olduğu gibi 'Köy Projesi'nde de çevreye duyarlı, depreme dayanıklı sağlıklı konut stoğuna önem veren bir konsept planlanarak projemiz geliştirilmiştir. Ruhsat alma aşamasında ise tüm projeler ruhsat öncesi Tabiat Varlıkları Koruma Komisyonu onayına sunularak, komisyonca yapılan inceleme ve tetkikler sonucu varsa yine uygun görülmeyen alanlar ve vaziyet planı düzeltilmiştir. Bu doğrultuda onaylanarak ilgili belediye tarafından yapı ruhsatı verilmiştir."

"HİÇBİR PROJEMİZDE 100 AĞAÇ, 99'A İNMEMİŞTİR"

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Hakan Akbulut, bir gazetecinin "Bu proje kapsamında alanda tescilli ağaçların dışında kaç ağaç keseceksiniz" şeklindeki sorusuna, "Bu soruyu doğru bulmuyorum. Biz bu projede ağaçlarla ilgili bilimsel bir çalışma yaptık. Emlak Konut'un yaptığı bütün projelerde, projenin başındaki ağaç sayısıyla sonundaki ağaç sayısı arasında her zaman artış olmuştur. Hiçbir projemizde 100 ağaç, 99'a inmemiştir. Bu projemizde ise itici gücümüz, ağaç ve doğa olmuştur" diye yanıt verdi.

"DEPREM RİSKİ NEDENİYLE SAĞLIKLI KONUTLARA İHTİYAÇ VAR"

İstanbul'un deprem riski nedeniyle sağlıklı konutlara ihtiyacı olduğunu kaydeden Akbulut sözlerini şöyle sürdürdü:

"Asla, ormanları yok edelim, her yeri bina yapalım, çevreyi yok edelim demiyorum. Ancak 23-30 yıl içinde olası bir depremden bahsediliyor. Herkes de soruyor bunun için kim ne yapıyor? Biz de Emlak Konut olarak depreme dayanıklı bugüne kadar 100 bin konut yaptık. 'Ben çevreciyim' diyerek bina yaptırmama noktasında olmamak lazım. Ancak deprem riski var diye her yere konut yapılması gibi bir şey de olamaz. Her ikisinin dengesinin kurulması gerekir. Biz ağaca da saygı duyacağız ancak enerji ihtiyacımızı da karşılayacağız. Çevreye de saygılı olacağız, barınma ihtiyacımız da giderilecek. Hiç birisi diğerinin alternatifi olamaz."

"1167 ADET KONUT İNŞA EDİLECEK"

Siyah Kalem Mühendislik ve İnşaat Şirketi'nin Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Kahraman ise projenin toplam yatırım değerinin 1 milyar 3 milyon lira olduğunu söyledi. Kahraman, 467 bin metrekarelik alanın toplam 50 bin metrekaresine konut yapılacağını belirtti. Kahraman, "Proje kapsamında 1167 adet konut, 1'i anaokul diğeri ilkokul olmak üzere 2 okul, restoranlar, kafeler, organik pazar ve sosyal alanlar inşa edilecek" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sarıyer Zekeriyaköy'e 'Köy' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement