Sarız'a 17 Milyonluk Yatırım - Son Dakika
Yerel

Sarız'a 17 Milyonluk Yatırım

Sarız\'a 17 Milyonluk Yatırım

Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarız’da düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreni ile başta Kadın ve Gençlik Merkezi olmak üzere toplam maliyeti 17 milyon lirayı bulan bir dizi yatırımın temeli atıldı, yapımı tamamlanan yol ve camilerin açılışı yapıldı.

09.05.2015 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarız'da düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreni ile başta Kadın ve Gençlik Merkezi olmak üzere toplam maliyeti 17 milyon lirayı bulan bir dizi yatırımın temeli atıldı, yapımı tamamlanan yol ve camilerin açılışı yapıldı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile bir önceki büyükşehir belediye başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Mehmet Özhaseki'nin yanısıra çok sayıda davetli ve kalabalık bir halk topluluğunun katılımıyla düzenlenen törenle Kadın ve Gençlik Merkezi'nin temeline ilk harç konuldu.

Program kapsamında ayrıca Gerdek Mağara ve Çavdar Mahalleleri ile Şarlak Mezrası içme suyu şebekesinin ve Sarız Merkez, Kırkısrak, Kuşçu ve Damızlık Mahalleleri mini futbol sahalarının yapımına başlandı. Bunların yanısıra Yeni Mahalle'de yaptırılacak olan parkın da temeli atıldı. Törende ayrıca Sarız-Kuşçu ve Tekneli-Cesurlar Mahalleleri arası yol açılışı ile Damızlık ve Merkez camilerinin açılışı gerçekleştirildi.

"GÖNLÜMÜZDE BAKANLIK YATIYOR"

Törende ilk konuşmayı yapan Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu, bugün milletvekili adayı olan Mehmet Özhaseki'nin bakan olmasını istediklerini belirterek, "Sarız'a yapılan işlerde en büyük destekçimiz olan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerimi sunuyorum. Sarız göç veriyor. Hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik'ten hem de gönlümüzde bakanlık yatan Mehmet Özhaseki'den özellikle istihdama yönelik projelerde katkı bekliyoruz" dedi.

"İNSAN ODAKLI HİZMET ÜRETİYORUZ"

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de insan odaklı iş yaptıklarına vurgu yaparak, Bir yere bir yatırım yaparken, bir hizmet götürürken insan odaklı iş yapıyoruz. Bunu iki anlamda söylüyorum. Birincisi; yaptığımız iş, ortaya koyduğumuz yatırım halkın ihtiyacını karşılıyor mu, insanlar tarafından kullanılıyor mu? Ölü yatırım denilen, trilyonlarca para harcayıp yapıldıktan sonra kullanılmayan, çürümeye terk edilen, atıl vaziyette kalan bir yatırım için para harcamıyoruz. İkinci olarak da; siyasi kimliğini bakmaksızın insan olduğu için, vatandaş olduğu için herkese hizmet ve yatırım getirmeye çalışıyoruz. Hangi siyasi partiye oy verirse versin, Büyükşehir Belediyesi sınırlarında olan herkese en güzel, en iyi hizmeti vermeyi kendimize vazife sayıyoruz. Çünkü biz partilere değil sizlere hizmet ediyoruz" dedi.

"20 YILDA ANCAK YAPILIRDI"

İlçelerle il merkezi arasındaki farkın kapanması için büyük bütçeler ayırdıklarının altını çizen Başkan Çelik, bu durumun önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini kaydederek, "Şehir merkezindeki yaşam standardını ilçelere de yansıtarak, aradaki farkı kapatmak ve başta altyapı ve sosyal kültürel imkanlar açısından herkesin mutlu olmasını sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Bunun için de 500 milyon liralık yatırım bütçesinin 250 milyon lirasını ilçelerimize ayırdık. İlçelerimizdeki yaşam standardı belli bir seviyeye gelene kadar bu tablo devam edecek. Sarız'da yapılan işlerin toplam yatırım bedeli de 17 milyon lira. Bu kadar yüksek bedelli bir yatırımı Sarız Belediyesi kendi imkanlarıyla ancak 20 yılda yapabilirdi" diye konuştu.

"SARIZ'A YENİ MÜJDELER"

Başkan Çelik konuşmasında ayrıca Sarız için iki yeni müjde daha verdi. İstek üzerine 10 bin m² daha kilitli parka döşeyeceklerini açıklayan Başkan Çelik, ayrıca tam donanımlı bir cenaze yıkama aracını da önümüzdeki ay Sarız'a göndereceklerini söyledi.

"ALLAH'IN RIZASI, İNSANLARIN DUASI"

Törende son olarak kürsüye gelen bir önceki büyükşehir belediye başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Mehmet Özhaseki de "Sarız'ın benim gönlümde ayrı bir yeri var. Yıllar boyunca gönül bağım hiç kesilmedi. Sizleri Allah için çok seviyorum" diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti: "Siyaset uzun soluklu bir iş. Siyaseti dürüstçe yapmak ve sadece hizmeti düşünmek lazım. Siyasette bugün ne derseniz o, yarın karşınıza çıkar. İstekleri, sigara paketinin arkasına yazıp gitme dönemi bitti. Bu işi Allah'ın rızası, insanların duası için yapmak lazım" diye konuştu.

Konuşmasında birlik beraberliğin önemine de vurgu yapan Başkan Özhaseki, 21 yıl hizmet ettikten sonra başı dik olarak belediyeden ayrıldığını kaydederek, "Belediye başkanlığım döneminde elimden gelen tüm güçle şehrim için çalıştım. Bu bizim işimiz değil hesabı yapmadım. 21 yılın ardından da başım dik olarak ayrıldım, dualar alarak gittim. Siyasi kimliğinden dolayı kimseyi dışlamadım. Siyaset hizmet için yapılır. Böyle yaparsanız Allah da size yardım eder. İlçelerimiz az imkanlarla çok iş yapmak istiyor. Bu da ancak el birliği ile olur. Büyükşehir Belediyesi işte bu imkanı sağlıyor. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bu birliktelik, böyle güzel yatırımlara vesile oluyor. İlçelere zengin ortak geldi. Büyükşehir Belediyesi, 500 milyonluk yatırım bütçesinin yarısını ilçelere ayırdı. Bu yıl için ilçelerde tam 250 milyon liralık yatırım yapılacak. Bu çok büyük rakam" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarız'a 17 Milyonluk Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement