Şarkışla'da "Yeni Bir Işık" Projesi - Son Dakika
Yerel

Şarkışla'da "Yeni Bir Işık" Projesi

Şarkışla ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan "Yeni Bir Işık" projesinin hayata geçirileceği bildirildi.

25.11.2015 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şarkışla ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan "Yeni Bir Işık" projesinin hayata geçirileceği bildirildi.

Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kalkınma Bakanlığı tarafından finansmanı sağlanan ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladıkları projenin kabul edildiğini söyledi.

Proje kapsamında ilçede ikamet eden ve yaşları 13 ile 18 arasında değişen, ekonomik açıdan dezavantajlı durumda bulunan 100 çocuğa bilgisayar, futbol, basketbol ve satranç kursları verileceğini belirten Pektaş, "SYDV tarafından hazırlanan proje doğrultusunda, Şarkışla'da ikamet eden ve sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı durumda olan, eğitimine devam etmeyen ve herhangi bir işte çalışmayan, suça sürüklenen 13-18 yaş aralığındaki 100 çocuğa, sağlık, sosyal ve kişisel gelişimlerini desteklemek ve iş gücü piyasasında istihdam edilebilirliklerini artırmak için çeşitli kurslar vereceğiz" dedi.

Kursların, Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'nde verileceğini ifade eden Pektaş, kursa katılanlara çeşitli hediyelerin yanı sıra iş istihdamı sağlanacağını da dile getirdi. Pektaş, kursiyerler için ayrıca Çanakkale gezisi düzenleneceğini de kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şarkışla'da 'Yeni Bir Işık' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement