Şarkışla'daki Toprak Kayması - Son Dakika
Yerel

Şarkışla'daki Toprak Kayması

Şarkışla ilçesinde 1. Etap TOKİ konutları yakınlarındaki heyelanın ardından evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlar, bir an önce evlerine geri dönmek istiyor.

09.07.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şarkışla ilçesinde 1. Etap TOKİ konutları yakınlarındaki heyelanın ardından evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlar, bir an önce evlerine geri dönmek istiyor.

Toprak kayması nedeniyle 16 daireli F3 Blok'un tedbir amacıyla boşaltılması kararının ardından, Şarkışla Kaymakamlığınca kiralanan evlere yerleşen vatandaşlar, aradan geçen 13 aylık sürede herhangi bir çalışma yapılmadığını iddia etti.

Heyelan nedeniyle TOKİ'deki evini boşaltmak zorunda kaldığını anlatan Murat Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaymakamlık tarafından yerleştirildikleri evlerin 6 aylık kirasının karşılandığını, geri kalanın ise ödenmediğini öne sürdü.

Mağdur olduklarını ifade eden Albayrak, Ankara'dan konutlarla ilgili 2 farklı rapor geldiğini, birinde sağlam diğerinde ise çürük yazdığını belirtti. Konuyla ilgili muhatap bulamadıklarını dile getiren Albayrak, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Konut sahiplerinden Fehime Polat ise evlerin bulunduğu alandan belediye tarafından hafriyat alındığını anlatarak, "Sonra Kaymakam bey geldi 'evinizde kayma var' dedi, bizleri evden çıkarttı. Yerleştirildiğimiz evlerin 6 aylık kirası verildi" dedi.

Dilber Özgür de boşaltılan sitedeki herkesin dar gelirli aileler olduğunu kaydetti. Yerleştirildikleri evlerin kirasını ödeyemediklerini ifade eden Özgür, "TOKİ'ye ödemelerimizi yapamıyoruz, sonuçlar ne olacak? Bu işler ne kadar sürecek? Bununla ilgili bir açıklama yapılmıyor. Perişan olduk, evler sağlamsa sağlam desinler, çürükse çürük bizler de ona göre davranalım" diye konuştu.

Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki 1. Etap TOKİ konutlarına ait blok heyelana yakın bölgede olması nedeniyle 6 Haziran 2014 tarihinde boşaltılmış, aileler ise ilçede kiralanan evlere yerleştirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şarkışla'daki Toprak Kayması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement