Şarkışla'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şarkışla'dan Kısa Kısa

Şarkışla Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Çanakkale Zaferi ile ilgili "Bir Hilal Uğruna" adlı sergi açtı.

16.03.2015 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şarkışla Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Çanakkale Zaferi ile ilgili "Bir Hilal Uğruna" adlı sergi açtı.

Serginin açılışını, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Ergen ve İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay yaptı.

Kaymakam Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çanakkale Zaferimizin 100. yıl dönümü dolayısıyla Şarkışla Anadolu Lisemiz güzel bir sergi hazırladı. Biz de bugün gezmiş olduk" dedi.

Gül, serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Oğuz ise "Çocuklarımız çok güzel bir sergi hazırlamış, bu sergide şehitlik gururunun yaşatılması ve anlaşılması açısından güzel örnekler sunulmuş. Bu ruhun gelecek nesillere aktarılması hususundaki gayretlerinden dolayı Anadolu Lisesi yöneticilerine ve Milli Eğitim camiasına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı çeşitli görsellerin ve materyallerin yer aldığı sergi, 1 hafta açık kalacak.

Öğrencilerin katkısıyla tekerlekli sandalye temin edildi

Şarkışla Devlet Hastanesi personeli ve ilkokul öğrencilerinin topladığı mavi kapakların karşılığında, hastane için tekerlekli sandalye temin edildi.

Tekerlekli sandalye, Şarkışla Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesine verilmek üzere hastanenin kalite yönetim direktörü Esra Nergiz'e teslim edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Ergen, "Hayat bir eğitimdir, ilkokul öğrencilerimiz, hastanemizin düzenlemiş olduğu kampanyaya destek olmuş. Bunun farkındalık olması açısından diğer insanlara örnek olmasını diliyor, bu desteklerinden dolayı öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Nergiz ise "İhtiyaç halinde daha çok insanın kullanması için hastanemiz yoğun bakım ünitesinde kullanılmak amacıyla korumalı tekerlekli sandalyeyi teslim aldım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement