Şarkışla Kanak Barajı İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Şarkışla Kanak Barajı İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

Devlet Su İşleri (DSİ) 19.Bölge Müdürlüğü tarafından 2010 yılında yapımına başlanan Şarkışla Kanak Barajı inşaatında çalışmalar devam ediyor.

14.03.2013 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge Müdürlüğü tarafından 2010 yılında yapımına başlanan Şarkışla Kanak Barajı inşaatında çalışmalar devam ediyor.

DSİ 19. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Kanak Projesi'nin tamamlanmasıyla Şarkışla Ovası'nda 2 bin 313 hektar alan tarım arazisinin sulamaya açılacağı ayrıca Şarkışla ilçesi, Gürçayır Beldesi ve Cemel beldesinin içme ve kullanma suyu sorununun da çözüleceği bildirildi.

Açıklamada, barajın gövde yüksekliğinin temelden 49 metre olacağı, içme suyu amacıyla üç değişik kottan su alınacağı ve bu şekilde barajın su seviyesine göre su alınarak yerleşim yerlerine daha kaliteli su verileceği belirtildi. Barajın yaklaşık maliyetinin 24 milyon lira olarak ifade edildiği açıklamada, barajın yapımının 31 Ağustos 2013'te, Kanak sulama inşaatının da 2013 yılında tamamlanacağı kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kanak Barajı ve Kanak Sulaması inşaatlarının tamamlanmasıyla Şarkışla Ovası yıllardır arzu ettiği suya kavuşmuş olacaktır. Kanak Barajı ve Kanak Sulaması şehrimiz ve ülkemizin ekonomisine ciddi katkı sağlayacağı gibi yetiştirilen ürünlerin çeşitliliği ve verimi artacağından yöre halkına da ekonomik zenginlik katacaktır."

Muhabir: Çetin Karaçoban/ Merve Topuz

Yayıncı: Önder Felek - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şarkışla Kanak Barajı İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement