Sarnıç Çok Amaçlı Spor Salonunun Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Sarnıç Çok Amaçlı Spor Salonunun Temeli Atıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir Belediyesi’yle birlikte projelendirdiği Sarnıç Çok Amaçlı Spor Salonunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

22.05.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir Belediyesi'yle birlikte projelendirdiği Sarnıç Çok Amaçlı Spor Salonunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi arasındaki ortak hizmet protokolü çerçevesinde yapımı planlanan Sarnıç Spor Salonu'nun temeli törenle atıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uzun süredir yapmayı planladıkları salonun Sarnıç bölgesindeki yer problemi nedeniyle aksadığını belirtti. Kocaoğlu, "1 yıllık bir sürede Sarnıçlı gençlerimizin yararlanacağı bir spor tesisini kazandırmış olacağız. Sporun hem beden hem ruh sağlığı hem de insani ilişkilerin gelişmesine, sporcu ve insan ahlakının güçlendirilmesine ne kadar katkıda bulunduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Halkapınar, Karşıyaka ve Bornova'da yapımı süren büyük salonları bir kenara bırakırsak, İzmir'in 27. çok amaçlı spor salonunu burada tamamlamış olacağız" dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin son 40 gün içerisinde yaptığı yatırımları da anlattı. Kocaoğlu, siyasetçilerin İzmir Büyükşehir Belediyesini hedef alan açıklamalarına da vurgu yaptı. Başkan Aziz Kocaoğlu, "Sataşma olmadığı müddetçe, genel siyaset malzemesi yapılmadığı müddetçe işlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Bizi genel siyasetin içine çekmeyecekler. Cevabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Bir taraftan tramvay yapıyoruz, bir taraftan çok amaçlı salon yapıyoruz, bir taraftan çiftçiye, üreticiye destek oluyoruz, bir taraftan opera salonu yapıyoruz. Kısacası kalkınmayı topyekun değerlendiriyoruz" dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da, İzmir'deki çok amaçlı salonların en büyüğünü inşa ettiklerini hatırlattı. Gaziemir'in çok hızlı geliştiğini ifade eden Başkan Şenol, gelişime paralel olarak sosyal alanları ilçeye kazandırmak istediklerini söyledi. Halil İbrahim Şenol, 3 bin öğrenciyle İzmir'in en büyük dershanesini işlettiklerini, okulların bakımını yaptıklarını ve 40 kişilik bir sağlık ekibiyle hastalara da evde baktıklarını sözlerine ekledi.

Sarnıç Çok Amaçlı Spor Salonunun 3 bin metrekare alan üzerine inşa edileceği belirtildi. Çok amaçlı kullanıma yönelik projelendirilen salonun çevresinde ise, bin 500 metrekare yeşil alan ve 2 bin metrekare otopark alanının planlandığı bildirildi. Proje ortaklarından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 4 milyon TL'lik ödenekle projeye destek verdiği öğrenildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarnıç Çok Amaçlı Spor Salonunun Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement