Saruhanlı Belediyesi'nden Örnek Bir Proje Daha - Son Dakika
Yerel

Saruhanlı Belediyesi'nden Örnek Bir Proje Daha

Saruhanlı Belediyesi\'nden Örnek Bir Proje Daha

Saruhanlı Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile okullarda, “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası” başlattı.

24.02.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saruhanlı Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile okullarda, "Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası" başlattı.

Söz konusu kampanya kapsamında Belediye görevlileri tarafından ilçedeki okullara Atık pil toplama kutuları teslim edildi ve okul koridorlarına kampanyaya ilişkin özendirici afişler asıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, atık pilleri ekonomiye kazandırmak ve öğrencilere pil toplama alışkanlığının kazandırmak için böyle bir kampanyaya dahil olduklarını belirtti.

Manisa'nın diğer ilçelerinde de geçerli olan kampanya süresince en çok atık pil toplayan ilk beş okulun, öğrenci sayısına bakılmaksızın ödüllendirileceğini ifade eden Yaralı, şu bilgileri verdi:

"Bu kampanyada atık pilleri düzenli şekilde toplayıp çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek, okullarda çevre bilincini aşılamak böylelikle ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanılabilir bir çevreye kavuşmayı hedefliyoruz. Kampanya Nisan ayı sonunda tamamlanacak. Kampanya sonunda en çok atık pil toplayan ilk beş okul, öğrenci sayısına bakılmaksızın TAP tarafından ödüllendirilecek. Temennimiz bu beş okul içinde Saruhanlı'dan da bir okulun yer almasıdır. Ben buradan tüm öğrencilerimize sesleniyor ve kampanyaya destek olmaya çağırıyorum."

Başkan Yaralı, söz konusu kampanyayı Belediye adına Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevli Çevre Mühendisi Tarık Can'ın yürüttüğünü, konuyla ilgili detaylı bilgi almak ve destek olmak isteyenlerin bu birime başvurabileceklerini sözlerine ekledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saruhanlı Belediyesi'nden Örnek Bir Proje Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement