Saruhanlı'da Engelli Çocuklar Engel Tanımıyor - Son Dakika
Yerel

Saruhanlı'da Engelli Çocuklar Engel Tanımıyor

Saruhanlı\'da Engelli Çocuklar Engel Tanımıyor

Saruhanlı'daki Özel Bircan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören zihinsel engelli 20 öğrenci, Saruhanlı Belediyesi tarafından açılan kursta yüzme öğreniyor.

06.08.2014 11:36  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saruhanlı'daki Özel Bircan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören zihinsel engelli 20 öğrenci, Saruhanlı Belediyesi tarafından açılan kursta yüzme öğreniyor.

İlçede engelli çocuklara yönelik düzenlenen yüzme kursu için Belediye Sosyal Aktivite Merkezi'nde ki tesislerde açılış programı düzenlendi.

Programa Belediye Başkan Yardımcısı ve Saruhanlı Belediyespor Kulüp Başkanı Recep Çımat, Belediye Meclisi Üyesi Eşref Doğrukıran, Özel Bircan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Aşkın Nehir, Saruhanlı Belediyesi Sportif Faaliyetler Sorumlusu Mutlu Çamlıyer de katıldı.

Etkinlikle günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Daha sonra engelli öğrenciler havuza alınarak uzman antrenörler eşliğinde yüzme kursuna başlandı. Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, her insanın bir engelli adayı olduğunu belirterek, şunları kaydetti; "Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Engelli olmak bir kusur değildir. Hepimiz engelli olmak için bir potansiyeliz bu nedenle toplum olarak engellilere gereken ilgi ve desteği sağlamalı ve onları yalnız bırakmamalıyız. Bizler bu bakımdan engelli çocuklarımız için böyle bir kurs planladık. İnşallah onlar yüzme sporunu öğrenecek, belki ileride bu branşta ulusal ve uluslararası başarılara imza atacaklar." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saruhanlı'da Engelli Çocuklar Engel Tanımıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement