Saruhanlı'da Üzüm Hasadı Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Saruhanlı'da Üzüm Hasadı Tamamlandı

Saruhanlı\'da Üzüm Hasadı Tamamlandı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, ilçede üzüm hasadının tamamlandığını, rekoltenin beklentilerin altında kaldığını söyledi.

16.09.2014 13:37  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, üzüm hasadıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, rekoltenin düşük olması sebebiyle üzüm hasadının kısa sürdüğünü belirtti. Doğal afetlerin üretimi olumsuz etkilediğini ifade eden Aydoğan Okur, "Rekolte tahminlerin altında gerçekleşti" dedi.

Çekirdeksiz kuru üzüm rekoltesinin hasat bitiminde açıklanması gerektiğini kaydeden Okur, şunları söylerdi:

"Sezon başında Ege Bölgesi tahmini kuru üzüm rekoltesi açıklanmıştı. Bugün anlaşılıyor ki, gerçekleşen rekolte tahmin edilenin çok çok altındadır. Üzümdeki rekolte tahmini çalışmaları hasada başlaman önce değil, hasat tamamlandıktan sonra yapılması daha sağlıklı olacaktır. Hasadın tamamlandığı şu günlerde köyleri dolaşarak üreticilerle bire bir görüşüp, sergileri inceliyoruz. Yaptığımız gözlem ve araştırmalarımıza göre bu yıl çekirdeksiz kuru üzümde yüzde 30'un üzerinde verim düşüklüğü var."

Ürünün kalitesinde her hangi bir sorunun olmadığını belirten Okur, son günlerde yaşanan fiyat artışının üreticiyi umutlandırdığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Saruhanlı'da Üzüm Hasadı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement