Saruhanlı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Saruhanlı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıldönümü Kutlandı

Saruhanlı\'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıldönümü Kutlandı

Saruhanlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü ilçede bulunan Atatürk anıtında düzenlenen törenle kutlandı.

07.09.2016 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saruhanlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü ilçede bulunan Atatürk anıtında düzenlenen törenle kutlandı. Törende Konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, "Atalarımızın canı pahasına bize emanet ettiği bu toprakların üzerinde bizler 94 yıldır, huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak bunu elbette atalarımıza ve isimsiz kahramanlarımıza borçluyuz" dedi.

Manisa Saruhanlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü ilçede bulunan Atatürk anıtında düzenlenen törenle kutlandı. Saruhanlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü törenine CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ve diğer davetliler katıldı. Tören, Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Protokol üyeleri dışında halkın katılımının olmadığı törende konuşan Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı yaptığı konuşmada, "O büyük zaferin 94. Yılı dönümündeyiz. Bugün 7 Eylül bu tarih Saruhanlı için sıradan bir gün değil. 7 Eylül Saruhanlı'nın özgürlüğüne kavuştuğu tarihi bir gündür. Atalarımızın canı pahasına bize emanet ettiği bu toprakların üzerinde bizler 94 yıldır, huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak bunu elbette atalarımıza ve isimsiz kahramanlarımıza borçluyuz. Bizler bu zaferi sadece geçmişimize ait başarı olarak değil, hala sürdürmekte olduğumuz kararlı ve onurlu medeniyet yürüyüşümüzün ve en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görüyoruz. Biraz önce ifade ettiğim gibi yine bir 7 Eylül sabahındayız. Onurlu ve gururluyuz. En değerli hazinemiz olan bu vatan toprakları bundan 94 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milletimizin vatanseverliği ve bağımsız yaşama iradesi ile kazanılmış, her karışı şehitlerimizin asil kanları ile sulanmıştır. Atlarımızın kimi şehit düşmüş kimisi de gazi olmuştur. Ama onlar önce vatan demişlerdir. Vatanımızı kurtarmışlar ve bizlere emanet etmişlerdir. Bu doğrultuda bizlere düşen görev bize emanet edilen bu toprakları koruyup gelecek nesillere bırakmaktır. Bu nedenle 94 yıl önce vatan müdafaası için birleşen yüreklerimiz bugünde aynı sevda ile aynı ruhla, aynı inanç ve kararlılıkla cumhuriyetimize demokrasimize yüceltmek için çarpmaktadır. Kurtuluş savaşında tarihin en zor dönemlerinden birini yaşayan aziz milletimiz örnek bir özgürlük destanına imza atarak ülkemizin her köşesinde şanlı bayrağımızı dalgalandırmıştır. Ne mutlu ki milli mücadelenin başarıya ulaşması ile Anadolu'nun her karış toprağı gibi Saruhanlı'da 7 Eylül 1922 tarihinde özgürlüğüne kavuşmuştur" dedi.

"Ülke olarak yeniden doğduk"

Kurtuluş destanının üzerinden geçen 94 yılda ülkenin küllerinden yeniden doğduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Yaralı konuşmasını şöyle tamamladı: "Saruhanlı'nın sahip olduğu kültürel değerleri, doğal güzellikleri, ekonomik potansiyeli ile ülkemizin öncü ilçeleri arasına girmeyi başarmıştır. Saruhanlı fedakar ve çalışkan insanları ile bu öncü rolünü sürdürecek, ülke kalkınmasını, birliğine, dirliğine olan katkısını daha da artıracaktır. Bu topraklar şüheda kanı ile yoğurulmuş topraklardır. Mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz yeter ki biz birlik olalım, beraber olalım. Bu ülke kimliği ne olursa olsun gönlünde vatanseverlik aşkı olan ülkesi için çalışan gerektiğinde canını verebilecek olan insanlarındır. Ancak düşman boş durmuyor. Bu ülke 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi ikinci bir işgal girişimi ile karşı karşıya kalmış. Adına FETÖ denilen hain terör örgütü devlete ve millete karşı darbeye kalkışmıştır. Milletimiz 1922'de olduğu gibi Çanakkale'de olduğu gibi 15 Temmuz akşamı da hainlerin karşısında dimdik durmuş. Kanlı darbe girişimini engellemiştir. Devlet ve millet olarak tek yürek ve tek vücut olduk. Büyük bir cesaretle darbeye karşı haysiyetli bir duruş sergiledik. Darbecilere gereken cevabı, Dünyaya da gereken mesajı verdik. Herkes bilmelidir ki demokrasimize ve milli irademize uzanacak her el karşısında milletin çelik iradesini bulacaktır. Milletimizin demokrasiye olan inancı ve bağlılığı ülkemizi kapkaranlık bir geceden birlik ve beraberliğimizin güçlendiği aydınlık bir sabaha taşımıştır. Ülkemizin ateşle imtihanı milletimizin, cumhurbaşkanımızın, parlamentomuzun, hükümetimizin, ordumuz ve güvenlik güçlerimizin dirayeti ile son bulmuştur. Ülke genelinde olduğu gibi ilçe genelimizde de milli iradeye sahip çıkmak için adını 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı olarak değiştirdiğimiz bu alanı dolduran 22 gece bıkmadan, usanmadan nöbet tutan vatandaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü kutladığımız bu gururlu günde Dünya'ya mesajımız her yıl olduğu gibi yine barış, sevgi ve kardeşliktir. İnanıyoruz ki geçen yüzyılın başında istiklal mücadelesi ve zaferle sonuçlandıran aziz milletimiz bugünde yeni ve güçlü Türkiye'nin inşasına el ele, gönül gönüle, birlik ve beraberlik içinde mukaddes topraklarına ilelebet sahip çıkacak. Aydınlık yarınlara kavuşturacaktır. Bu duygularla bağımsızlık mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum" - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saruhanlı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement