Saruhanlı'ya Atıksu Laboratuvarı Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Saruhanlı'ya Atıksu Laboratuvarı Kuruldu

MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Saruhanlı'ya tam donanımla atıksu laboratuvarı kurdu.

07.12.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son teknoloji ile donatılan laboratuvarda endüstriyel atıksu oluşturan işletmelerden alınan atıksu numunelerinin analizleri yapılacak.

MASKİ Genel Müdürlüğü, endüstriyel atıksuların analiz edilmesi amacıyla atıksu laboratuvarı kurdu. Saruhanlı'da bulunan Atıksu Arıtma Tesisi içerisinde hizmet verecek olan laboratuvarda MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nca çıkartılan ve yürürlükte olan atıksuların kanalizasyona deşarj yönetmeliği kapsamında yapılacak denetimlerde ve ruhsat aşamalarında alınacak numuneler incelenecek. Laboratuvarın son teknoloji ile donatıldığını dile getiren MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, laboratuvarda ekipman olarak Spektrofotometre, BOD ölçüm cihazı, etüv, kül fırını, pH metre, saf su cihazı, termoreaktör, trinokuler mikroskop, inkübatör, su banyosu, çeker ocak, oksijenmetre, vakum filtrasyon sistemi, ısıtıcılı manyetik karıştırıcı, azot tayin cihazı, hassas terazinin bulunduğunu söyledi.

Endüstriyel atıksu numuneleri incelenecek

Saruhanlı Atıksu Arıtma Tesisi içinde bulunan idari binada hizmet verecek olan laboratuvarda endüstriyel atıksu oluşturan işletmelerden alınan atıksu numunelerinin analizlerinin yapılacağını belirten Genel Müdür Yakup Koç, "Çevre denetim faaliyetlerini daha etkili ve profesyonel hale getirebilmek amacıyla geçtiğimiz aylarda 2 adet çevre denetim aracını bünyemize katmıştık. Çevre mevzuatının daha etkin uygulanması, atıksu tehdidinin ortadan kaldırılması ve endüstriyel atıksuların çevreye vereceği zararın en aza indirgenmesi noktasında önemli bir görevi üstlenen araçlarımızla alınacak numuneler, bu laboratuvarımızda incelenecek" dedi.

Laboratuvar sayıları arttırılacak

Genel Müdür Yakup Koç, il genelinde işletmede bulunan Atıksu Arıtma tesislerinden kontrol amaçlı alınacak denetim numunelerinin de laboratuvarda incelenebileceğini söyledi. MASKİ Genel Müdürlüğü'nün laboratuvar çalışmalarına devam edeceğini belirten Genel Müdür Koç, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün desteğiyle il genelinde tam donanımlı ve akredite olabilecek laboratuvar sayılarının arttırılacağını belirtti. İlk olarak Ahmetli ve Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesislerinde laboratuvar kurulacağını aktaran Koç, MASKİ Genel Müdürlüğü olarak çevre sorunlarını Manisa için en düşük seviyeye indirgemeyi hedeflediklerini vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Saruhanlı'ya Atıksu Laboratuvarı Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement