SAS Komandoları Cizre'de - Son Dakika
Güncel

SAS Komandoları Cizre'de

Sokağa çıkma yasağının ve operasyonların sürdüğü Cizre'ye tank ve polis takviyesinin ardından 3 birlik SAS komandosu gönderildi.

30.12.2015 06:59  Güncelleme: 07:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK'nın Güneydoğu'daki şehir yapılanmasına karşı TSK'nın en seçkin özel kuvvet birimlerinden birisi olan Sualtı Savunma Grup Komutanlığı da (SAS) devreye girdi.

Patlayıcı imha etme, patlayıcıların nereye yerleştirildiği, terörle mücadele ve VIP korumada çok özel eğitim almış olan SAS'ların, PKK'nın artık çıplak gözle görülmesin diye misina da kullanarak sokaklara ve evlere tuzakladığı El Yapımı Patlayıcıları (EYP) bulup imhasında devrede oldukları bildirildi.

3 TİM GÖREV YAPIYOR

Bölgede 3 SAS timi görev yapıyor. Bu timler Hakkâri Yüksekova ve Çukurca ile Mardin'deki 70. Mekanize Piyade Tugayı'nda konuşlu. Subay ve astsubaylardan oluşan SAS timlerinin özellikle Şırnak'ın Cizre ilçesinde çok sayıda tuzaklanmış EYP'yi imha ettiği, timlerin ihtiyaç duyulan diğer bölgelere de zaman zaman kaydırıldığı bildirildi.

SAS'LARIN DIŞINDA AMFİBİ DENİZ PİYADE TUGAYI DA BÖLGEDE

Bölgede SAS'lar dışında yine özel eğitimden geçmiş Amfibi Deniz Piyade Tugayı da bulunuyor. Karargâhı İzmir Foça'da olan bu tugayın bir taburu 'Özel Amfibi Deniz Piyade Taburu' adı altında 1993-2001 yılları arasında Cudi Dağı'nda görev yapmıştı.

BORDO BERELİLER DE KRİTİK BÖLGELERDE GÖREV BAŞINDA

Doğrudan Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı 'Bordo Bereli' olarak bilinen Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan da 3-4 taburun (yaklaşık 200 kişi) kritik çatışma bölgelerinde bulunduğu bildirildi. Özel Kuvvetler de, polis özel harekât timleri ve komandolarla birlikte hassas nokta operasyonlarda görev alıyor.

HEDEFTE KESKİN NİŞANCILAR VAR

Özel Kuvvetler'in çoğunlukla PKK'nın keskin nişancılarının etkisiz hale getirilmesinde başarılı operasyonlar yaptıkları kaydedildi. (Kaynak: Hürriyet)

SAS Komandoları Cizre\'de

Son Dakika Güncel SAS Komandoları Cizre'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (95)

  • 1 Ay önce Bitti demişlerdi...: Ya birileri harbiden bizi kandırıyor... Koskoca devlet tankıyla topuyla 1 aydır bitti ha bitecek diyor.. Bi taraftan da takviye gönderiyor.. Sonuç 3 aylık bebek ölüyor... yazık koca devlet çaresiz kalmış... 17 96 Yanıtla
  • 73 şırnaklı: Vallahi bilalı bile gondersen sonuç alamasın 13 77 Yanıtla mersinlii......: cvp ıstemıyoruz kafaya sıkıyoruz dırek !!! 10 5
  • inadına kürt: deniz altı da gönderin. 27 50 Yanıtla
  • GAZİANTEP: ALLAH KAYIPSIZ BİR ŞEKİLDE YOLUNUZU AÇIK ETSİN YİĞİTLER. pkk bitecek 49 9 Yanıtla
  • ZAZA: yeter bıktık artık KAHROLSUN bizi kullanan HDP VE PKK 45 11 Yanıtla
  • Osmaniyeli : Yuh diyorum başka bişi demiyorum dünyanın 3.büyük ordusuymuş.500 kişi için 20 bin polis ve asker yığdınız ama 20 gündür sonuç yok sas komandosuda yolladınız :)) nerdeyse ABD den yardım istiyceksiniz fbı için... 25 30 Yanıtla
  • HAK YOLÜ: Neye yarar başaramazlar hayaldır çünkü bü bir halk mücadeledir 21 33 Yanıtla Berk: Sen halk görmemişsin halk ekmek olursun efendi ol... 3 8 van canavarı: Ne halki lan biz vanlilar bu teroru pkk hdp kiniyruz lanet ediyruz bu ne bi halk nede hak mucadelesi onun icin asla basariya ulasamiyacak sen ve senin gibiler bu iste telef olup gideceksiniz 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement