Saski'den Sapanca'ya Müjde - Son Dakika
Yerel

Saski'den Sapanca'ya Müjde

Saski\'den Sapanca\'ya Müjde

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Üst Mahalleleri için müjdeyi verdi: “Akçay Barajı ile entegre olacak 63 kilometrelik içmesuyu hattında çalışmalar başlıyor.

04.06.2015 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Üst Mahalleleri için müjdeyi verdi: "Akçay Barajı ile entegre olacak 63 kilometrelik içmesuyu hattında çalışmalar başlıyor. İçmesuyu Arıtma Tesisi için ihaleye çıkıyoruz. Bölgenin kanalizasyon altyapısı için proje hazırlanıyor, kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacak."

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca'da görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Mustafa Fırat ile Sapanca Muhtarlar Derneği Başkanı Tolunay Kösemen'in de hazır bulunduğu toplantıda açıklamalarda bulunan Rüstem Keleş, Sapanca ilçesinin içmesuyu geleceği garanti altına almak için yatırımların aratarak devam ettiğini belirtti.

Rüstem Keleş, "Sapanca ilçemizde geçtiğimiz dönem Muradiye ve Kurtköy İçmesuyu Arıtma Tesislerini devreye almıştık. Hamdolsun bu dönemde de Sapanca ilçemizin yüksek kesimlerinde kalan mahallelerimiz için yeni yatırımlarımızı hayata geçiriyoruz. Bölge için Akçay Barajı ile entegre bir içmesuyu ağı oluşturuyoruz. Bu kapsamda Uzunkum, Ünlüce, Kuruçeşme, Nailiye, Hacımercan, Şükriye, Balkaya, Memnuniye, İlmiye ve Fevziye Mahalleleri için yaklaşık 63 kilometrelik içmesuyu hattı inşa edeceğiz. Projemizin ihalesi yapıldı, çalışmalara kısa süre içerisinde başlıyoruz" diye konuştu.

Bölge için inşa edilecek İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin proje çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacağını da belirten Rüstem Keleş, "Sapanca'mıza yeni bir içmesuyu arıtma tesisi daha kazandırıyoruz. Memnuniye'de inşa edilecek yeni arıtma tesisi ile bölgedeki mahallelerin içmesuyu geleceğini garanti altına almış olacağız. Zaman zaman yaşanan bulanıklık ve su yetersizliği sorununa kesin çözüm getirmiş olacağız" dedi.

11 Mahalle için altyapı müjdesi de veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Bölgeye içmesuyu yatırımlarımızın yanı sıra önemli kanalizasyon yatırımı da yapılacak. 11 mahallemizde sağlam altyapıyla buluşacak. Ekiplerimiz bölgede gerekli çalışmaları yapıyor. İnşallah proje çalışmalarını da kısa süre içerisinde tamamlayarak hemen ihaleye çıkacağız. Bu yatırımımızla da bölgedeki kanalizasyon problemine kesin çözüm getirmiş olacağız. Yeni yatırımlarımızın bölge için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saski'den Sapanca'ya Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement