Saski Yine Farkını Ortaya Koydu - Son Dakika
Yerel

Saski Yine Farkını Ortaya Koydu

Saski Yine Farkını Ortaya Koydu

SASKİ Genel Müdürlüğü yapılan yeni bir akademik araştırmada daha farkını ortaya koydu.

17.06.2016 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SASKİ Genel Müdürlüğü yapılan yeni bir akademik araştırmada daha farkını ortaya koydu. SASKİ tarafından şehre kazandırılan Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisleri, siyanobakteri gideriminde Türkiye'nin öncü tesisleri arasında ilk sırada yer aldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisleri yeni bir akademik araştırmadan daha tam not aldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimleri Genel Müdürlüğü ile İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nin ortaklaşa yürüttüğü siyanobakteriler ile mücadele konusunda şehrin tesisi farkını ortaya koydu. Sularda bulunan ve zehirli etkileri olan siyanobakterilerin hangi çevresel şartlarda ortaya çıktığı, gerekli mücadele ve müdahale yöntemlerinin de ortaya koyulduğu araştırma kapsamında SASKİ tesisleri otoritelerce taktir edildi.

Su Yönetimleri Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı'nın başkanlık yaptığı toplantıda ise içmesuyu arıtma tesisleri ölçeğinde siyanobakteriler ile mücadele ve müdahale yöntemleri değerlendirildi. Konuyu toplantı sonrası sosyal medya hesabından gündeme getiren Kınacı, siyanobakteri gideriminde Türkiye'de durumu iyi olarak işaret edilen arıtma tesislerini paylaştı. Prof. Dr. Kınacı, SASKİ Hızırilyas İçmesuyu Tesisleri'ne ilk sırada yer verirken; başarıda emeği geçen su ve kanalizasyon idareleri temsilcilerine tebriklerini iletti. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saski Yine Farkını Ortaya Koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement