Sason Çayında İlk Defa Kano Yarışması Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Sason Çayında İlk Defa Kano Yarışması Düzenlendi

Sason Çayında İlk Defa Kano Yarışması Düzenlendi

Batman’ın Sason ilçesinde ilk defa düzenlenen kano yarışması, kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu.

02.06.2016 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Sason ilçesinde ilk defa düzenlenen kano yarışması, kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu.

Sason'da ilk defa ortaokullar arası kano yarışması düzenlendi. İlçedeki okullarda okuyan öğrencilerin katıldığı yarışma, kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Yarışma, finale kalan Karşıyaka Kız YİBO ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin müsabakası ile sona erdi. Yarışmayı, İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, Hakim Abdulazim Gültekin ve İlçe Emniyet Amiri Alparslan Öztürk de izledi.

Kaymakam Dundar, su sporları adına ilçede ilk defa böyle bir yarışmanın düzenlediğini belirterek, "İlçemizde gerçekleşen farklı spor dallarında organizasyonlar yapıyoruz. Bu kapsamda ilçemizde su sporlarından olan kano yarışları düzenledik. Çok da güzel organizasyon oldu. Buradaki amacımız tabi ki özellikle ilçemizin potansiyelini gençlerimizin, insanlarımızın hizmetine sunmaktır. Burada yıllarca Sason Çayı akıyor ama ilk defa bu çayda akan suda su organizasyonu oluyor. Çocuklarımızın bu tür etkinliklerle kendilerine ve ailelerine daha yararlı birey olmalarını hedefliyoruz" dedi.

Kano Yarışması Antrenörü ve organizatörlerinden Recep Evcil ise, "Bu su üzerinde yapılan bir spordur. Sason ve bölgemizde ilk defa yapılan bir spordur. Amacımız kanoyu bölgemize yaymak ve öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan, sigaradan ve siyasi olaylardan uzak tutarak, değişik spor dallarına yönelmelerini sağlamaktır. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu spor tüm Türkiye'ye yayılarak olimpiyatlarda birincilikler elde edilir" dedi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sason Çayında İlk Defa Kano Yarışması Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement