Sason'da Çilek Hasadı Başladı - Son Dakika
Yerel

Sason'da Çilek Hasadı Başladı

Batman'ın Sason ilçesine bağlı köylerde üretimi yapılan çileklerin hasadına başlandı.

09.05.2015 13:06  Güncelleme: 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Sason ilçesine bağlı köylerde üretimi yapılan çileklerin hasadına başlandı.

Sason Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Mahmut Doğan, yaptığı açıklamada, Sason'da halkın önemli geçim kaynağı olduğunu, bu güne kadar yaklaşık bin 200 dönüm çileğin ekildiğini ve bunun artarak devam ettiğini belirtti.

Birlik Başkan Yardımcısı Şafi Esen ise, "Sason'a bağlı 15 köyde çilek üretimi yapılmakta. Köylerimizde çilekler Mayıs ayında çıkıyor. Çileklerimiz genelde organiktir. Çilekte en avantajlı bölge Sason'dur. Çünkü Türkiye'de genelde çilekler 5. aya kadar oluyor. Sason'da ise 5. ayda çıkıyor ve sonbahara kadar devam ediyor" dedi.

Umurlu Köyü'nde çilek üretimiyle uğraşan Hacı Seyfettin Kaplan, geçmişte tütünle uğraştıklarını, artık insanları kanser eden tütün yerine şifa olan çilekle uğraşmak istediklerini söyledi.

Kaplan, "Çilek, çok güzel, çok iyidir. Çalışması biraz zor ve mecburen çilek işinde çalışıyoruz. Tütün zordur, çilek daha rahat. Memeleketimiz çilek için elverişlidir. Tütün insanları kanser yapıyor. Biz artık çilek ekmek istiyoruz, tütün boştur, tütün zahmettir, tarlalarımız çilek ekmeye elverişlidir" dedi.

Hasadı yapılan çilekler, yol güzergahından geçen arabalara ve komisyonculara satılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sason'da Çilek Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement