Sason'da Ermeni Vatandaşlardan İftar - Son Dakika
Yerel

Sason'da Ermeni Vatandaşlardan İftar

Batman'ın Sason ilçesinin Çalışırlar köyünde oturan Ermeni vatandaşlar, ilçe yöneticilerine iftar yemeği verdi.

17.07.2014 10:32  Güncelleme: 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sason ilçesinin Çalışırlar köyünde oturan Ermeni vatandaşlar, ilçe yöneticilerine iftar yemeği verdi.

Sason ilçesine bağlı Çalışırlar köyünde oturan Ermeni vatandaşlar tarafından verilen iftar yemeğine, Kaymakam Cihat Arık, Garnizon Komutanı Binbaşı Gökhan Cengiz, Yücebağ Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, Müftü Abdulhalık Ocakhanoğlu, Milli Eğitim Müdürü M. Emin Çağlayan ve diğer ilçe yöneticileri katıldı.

Ermeni vatandaşların davetiyle iftar yemeğine katıldıklarını belirten Arık, Mereto Dağının eteklerinde hoşgörü iklimin hakim olduğu bir gecede iftar sofrasına konuk olduklarını söyledi.

Yemekte, hoşgörü ikliminin hakim olduğunu dile getiren Arık, aynı sofranın etrafında farklı insanlar olarak toplandıklarını belirtti.

Ramazanın ruhuna uygun bir iftar olduğunu aktaran Arık, şöyle konuştu:

"Bu arada Ermeni vatandaşlarımıza bu davetlerinden dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Güzel bir ortamda, güzel bir iklimde ramazana uygun bir şekilde bir iftar gerçekleştirdik. Allah dostluğumuzu, kardeşliğimizi daim eylesin."

İlçedeki Ermeni vatandaşlarla sürekli irtibat halinde olduklarını belirten İlçe Müftüsü Ocakhanoğlu, dinde dayatma olmadığını anlattı.

"Semavi dinlerde dayatma yoktur, başka bir bir dine bağlı olan bir vatandaşı zorla kendi dininize davet edemezsiniz. Ancak diyalog olursa… Bizim ilçede oturan Ermeni vatandaşlarımız bu anlamda çok nazik davrandılar. Bizleri iftara davet ettiler, sofralarını açtılar bize" diyen Ocakhanoğlu, birlik, beraberlik ve kardeşlik adına davetlerini kıramadıklarını, sofralarına konuk olduklarını anlattı.

Ermeni vatandaşlardan Celal Kabe ise davetlerini kabul eden ilçe yöneticilerine teşekkür etti.

İftar yemeğinin ardından vatandaşlarla sohbet eden Arık, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sason'da Ermeni Vatandaşlardan İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement