Sason'da Sydv Müdürü Yolsuzluk İddiasıyla Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Sason'da Sydv Müdürü Yolsuzluk İddiasıyla Tutuklandı

Batman’ın Sason ilçesinde, SYDV Müdürü İ.A., yaklaşık 700 bin liralık yolsuzluk yaptığı iddiasıyla tutuklandı.

02.03.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Sason ilçesinde, SYDV Müdürü İ.A., yaklaşık 700 bin liralık yolsuzluk yaptığı iddiasıyla tutuklandı. İ.A.'nın çeşitli şirketlere usulsüz para aktardığının tespit edilmesi üzerine görevinden alındığı ve tutuklandığı iddia edildi.

Sason İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda (SYDV) yaklaşık bir aydır devam eden soruşturma kapsamında SYDV Müdürü İ.A.'nın daha önce ilçedeki bazı esnafla anlaşarak SYDV hesabından Kaymakam Tekin Dundar'ın imzasını taklit ederek hesaplarına farklı yöntemlerle usulsüz para aktardığı ve paraları alıp harcadığı, ayrıca ilçedeki bazı fakir ailelerin adına konut talep edip, gelen konut paralarını da kendisine aldığı iddia edildi.

USULSÜZLÜĞÜ KAYMAKAM VE BANKA MÜDÜRÜ ORTAYA ÇIKARDI

İddiaya göre, daha önce bir program vesilesiyle ilçe dışında bulunan Kaymakam Tekin Dundar'ın imzasıyla biri 100 bin, diğeri 75 bin liralık iki büyük ödeme emri gidince Ziraat Bankası Müdürü Nizam Yılmaz durumdan şüphelenerek Kaymakam Dundar'ı aradı. Kaymakam Dundar, kendisinin böyle bir ödemeden haberi olmadığını belirterek banka müdüründen imzanın fotoğrafını çekip kendisine atmasını istedi. Banka Müdürü Yılmaz, imzanın fotoğrafını çekip mesajla Dundar'a gönderdi. İmzanın kendisinin olmadığını belirten Kaymakam Dundar, ödemelerin yapılmaması konusunda bankaya talimat verdikten sonra savcılık ve emniyet birimlerini arayarak olay hakkında soruşturma başlatmalarını istedi.

Olaylardan sonra tutuklanan SYDV Müdürü İ.A. hakkında evrakta sahtecilik, vakıf malını izinsiz hesabına aktarma gibi konularda soruşturma açıldığı ifade edildi.

İŞİNE SON VERİLDİ

Olaydan sonra Vakıf Mütevelli Heyetini toplayan Kaymakam Tekin Dundar, İ.A'nın sözleşmesi feshetti. Olayların patlak vermesinden sonra Vakıf Mütevelli Heyetini toplayan Kaymakam Dundar, olayı anlattıktan ve taklit imzaları gösterdikten sonra 11 yıldır vakıfta sözleşmeli personel olarak çalışan ve 2011 yılından beri vakıf müdürlüğü görevini yürüten İ.A.'nın görevine tazminatsız son verdi.

ÖNCEKİ KAYMAKAMLARIN DA İMZASINI TAKLİT ETMİŞ

SYDV Müdürü İ.A. ile ilgili yapılan ilk incelemede şu an görevde olan Sason Kaymakam'ı Dündar'ın yanı sıra görev yaptığı süre zarfında çalıştığı bazı kaymakamların da imzasını taklit ederek bankadan para çektiği iddia edildi. Söz konusu önceki kaymakamlara ait ödeme emirlerinin de incelenmek üzere kriminale gönderildiği ifade edildi.

RESMİ OLARAK YAPILAN KONUTLAR ORTADA YOK

SYDV Müdürü İ.A.'nın bankada ortaya çıkan yolsuzluklarının dışında ilçedeki bazı dar gelirli aileler adına konut talebinde bulunduğu fakat bu konutları yaptırmayıp paralarını da kendine aldığı iddia ediliyor. Bazı fakirlere beyaz eşya ve çeşitli malzeme alımı gösterdiği fakat malzemeleri vatandaşlara vermediği de tespit edildi.

700 BİN LİRALIK YOLSUZLUK

SYDV Müdürü toplamda yaklaşık 700 bin liralık yolsuzluğu ortaya çıktığı ve kaymakamlığın talebiyle ilçeye gönderilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü Müfettişleri ve Sason Malmüdürlüğü görevlilerinin inceleme ve araştırmalarının da devam ettiği ifade edildi.

Sason Kaymakamı Tekin Dundar ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

" İzmir'de bir program vesilesiyle bulunduğum esnada banka müdürü beni arayarak, benim adıma bir ödeme emrinin olup olmadığını sordu. Bende benim imzamla bankaya herhangi bir ödeme emri göndermediğimizi söyledim. Müdür imzanın fotoğrafını bana mesajla gönderdi. Görünce taklit olduğunu anladım. Ödemeleri durdurup şahıs hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Şahıs 2 gün firar ettikten sonra gelip adliyeye teslim oldu. Savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı. Bizde ilgili birimlerden müfettiş istedik. Şu anda incelemeler devam ediyor. 2011 yılından itibaren yapılan tüm işlemleri en ince ayrıntısına kadar inceleyeceğiz." - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sason'da Sydv Müdürü Yolsuzluk İddiasıyla Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • 7206ankara: allah banka müdüründen ve kaymakam beyden binlerce razı olsun işlerini hakkıyla yaptıkları ve bunu ortaya koydukları için sagolsunlar varolsunlar ve o kadar fakiin hakkını yiyen her kim olursa olsun haram olsun 2 0 Yanıtla

Advertisement