Sason'da Trafik Sorunu - Son Dakika
Güncel

Sason'da Trafik Sorunu

Sason'da yaşanan trafik sorunlarının çözümü için Sason Kaymakamı Tekin Dundar başkanlığında toplantı düzenlendi.

20.01.2016 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sason'da yaşanan trafik sorunlarının çözümü için Sason Kaymakamı Tekin Dundar başkanlığında toplantı düzenlendi.

Esnaf ve vatandaştan gelen talepler doğrultusunda kaymakamlık, emniyet, belediye koordinesinde Yunus Emre Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen toplantıda, ilçenin trafik sorunu ve durumu ile birlikte planlanan uygulamalar, yaşanan sorunlar ve köklü çözüm yolları ele alındı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Dundar, güvenli ve hızlı trafik akışı sağlanması ve yeterli otopark alanı oluşturulması için yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlenen cadde ve sokaklarda tek-çift yön uygulaması, iyileştirme ve genişletme çalışmalarının planlandığını belirtti.

Dundar, "Bu konu ile ilgili burada bulunan esnaflarımızın hassasiyetleri ve önerileri göz önünde bulundurularak ilçedeki trafik sorununa köklü çözüm getirilmesi hedeflenmektedir" dedi.

Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar ise, "Planlanan çalışmalar neticesinde sistematik trafik akışı sağlanması için tek- çift yön uygulaması, yeterli park alanı oluşturulması, yol bakım ve genişletme çalışması, trafik uyarı levhaları konulması ve düzenli trafik denetlemeleri yapılacaktır, bu şekilde trafik sorununun çözüme kavuşacağına inanıyorum" diye konuştu.

Uçar, belediye tarafından yaptırılan yeni otoparkın ücretsiz olacağını ve ilçedeki bütün araçları barındırabilecek büyüklükte olduğunu söyledi.

Toplantıda sunum yapan Sason İlçe Emniyet Amiri Alparslan Öztürk de, şöyle konuştu:

"İlçemiz merkez bölgesi içerisinde araç trafiği yoğunluğu, yolların dar olması, aşırı parklanma, düzensiz trafik akışı gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Dolayısı ile araçların ilçe giriş ve çıkışlarında mevcut bulunan yolların kısmi olarak tek yöne çevrilmesi ve yol üzerinde park dilen araçların kaldırılması gerekmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sason'da Trafik Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement