Sason'da Yangın - Son Dakika
Yerel

Sason'da Yangın

Sason\'da Yangın

Batmanın Sason İlçesinde çıkan yangın, yüzlerce buğday ve çilek alanlarını kül etti.

16.06.2015 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yangın dehşeti

Sason ilçesinde çıkan yangın, yüzlerce dönüm ekili alanda etkili oldu.

Sason'da önceki gün buğday tarlasında aniden başlayan yangın, çevredeki çilek tarlaları ve ağaçları yok etti. Saatler sonra söndürülen yangın, 500 dönümlük buğday ve çilek tarlasını kül etti.

Önceki gün Sason ilçesine bağlı Aşağı Tekevler Mahallesinde bulunan buğday tarlalarında bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangın, köydeki tüm arazilere sıçradı. Tarlaların yandığını gören köylülerin müdahalesine rağmen ilerlemeye devam eden yangın, kısa sürede ormanlık alana da sıçradı.

Geniş bir alana yayılan yangın Sason belediyesine bağlı itfaiye ve iş makineleri tarafından saatler süren çalışmanın ardından, yakında bulunan evlere ulaşmadan söndürüldü.

Köyün çevresini adeta siyaha bürüyen yangın yaklaşık 500 dönümlük buğday ve çilek tarlasını kül etti.

Ekili alanların yanı sıra köyü çevreleyen meyve ve fıstık ağaçlarından oluşan ormanlık arazi ve elektrik direklerini de yakan yangın büyük hasara yol açtı.

Yangında çilek ekili bütün tarlalarının yok olduğunu dile getiren çiftçilerden Sadettin. Değirmenci, "Yangın esnasında biz çilek tarlamızda çalışıyorduk. Yangını görünce söndürmeye gittim. Ama ateş rüzgârında etkisiyle çok hızlı yayıldı. Kaçmak zorunda kaldım. Çilek tarlam için kurmuş olduğum su tesisatı ve elektrik tesisatı yangının etkisiyle tamamen yandı. Bütün çileklerimde kül oldu. Buralarda ekili bütün buğdaylarda yandı. Çok büyük zararımız var" diye konuştu. Kaynak: Medya Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sason'da Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement