Sason'da Yetim, Gazi ve Şehit Aileleri İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Sason'da Yetim, Gazi ve Şehit Aileleri İftarda Buluştu

Sason Kaymakamlığı'nın düzenlediği iftarda, yetim, gazi ve şehit aileleri bir araya geldi.

11.07.2015 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sason Kaymakamlığı'nın düzenlediği iftarda, yetim, gazi ve şehit aileleri bir araya geldi.

Bir düğün salonunda düzenlenen iftarda konuşma yapan Sason Kaymakamı Tekin Dundar, tüm İslam beldelerinde gözyaşı ve kanın aktığını, İslam olan Türkiye'de ise halkın huzurlu bir şekilde, bereket içinde hep bir arada yaşamaya devam edeceğini belirtti.

Dundar, "Bu huzurun devam etmesi tamamen insanlarımıza bağlıdır. İnsanlarımız ne kadar duyarlı özverili davranırsa o kadar ülkemiz huzurlu olacaktır. Tüm dünyada oluşan huzursuzluğun sona ermesi, akan gözyaşlarının sona ermesini temenni ediyoruz. Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyor, önümüzdeki Kadir Gecenizi kutluyorum. İnşallah tüm İslam alemi için huzura berekete vesile olur" diye konuştu.

Sason Gazi ve Şehitler Derneği Başkanı İrfan Şahin de, devlet büyüklerinin her zaman kendilerini hatırlayıp, bu tür davetler düzenlemesinin kendileri için çok güzel olduğunu söyledi.

Şahin, "Kaymakamımız, bu oruçta bize böyle bir imkan sağladığı için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Valimiz de bizlere böyle bir yemek düzenledi. Devlet büyüklerinin bizleri hatırlayıp bizleri bir araya getirmeleri bizim için çok önemli. Bundan dolayı da devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Yetimlerden Esra Coşkun, "Kaymakamımız, iftar verdi. Çok güzel oldu" dedi.

Gazi Servet Çiftçi de, 1995'te PKK ile girdikleri bir çatışmada, mayının patlaması sonucu iki gözünü ve bir ayağını kaybettiğini, Kaymakamlığın düzenlediği yemeğe katıldığını ve gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirtti.

İftar, Sason İlçe Vaizlerinden Hüseyin Kandemir'in okuduğu dua ile son buldu.

İftara, Garnizon Komutanı Binbaşı Gökhan Cengiz, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, yetim, gazi ve şehit aileleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sason'da Yetim, Gazi ve Şehit Aileleri İftarda Buluştu - Son Dakika


Advertisement