Sason'daki Çilek Üreticileri Birlik Kuruyor - Son Dakika
Yerel

Sason'daki Çilek Üreticileri Birlik Kuruyor

Sason\'daki Çilek Üreticileri Birlik Kuruyor

Sason'daki çilek üreticileri birlik kurmayı kararlaştırdı.

18.08.2014 12:21  Güncelleme: 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sason'daki çilek üreticileri birlik kurmayı kararlaştırdı.

GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (TEYAP), Diyarbakır-Batman- Siirt Kalkınma Projesi ve Batman Ziraat Odası öncülüğünde Sason Yunus Emre İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen toplantıda Çilek Üreticileri Birliği Kurulması kararlaştırıldı.

Toplantıya GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi yetkililerinin yanı sıra Diyarbakır- Batman-Siirt Kalkınma Projesi Batman İş Geliştirme Uzmanı Selim Döğer ve Batman Ziraat Odası Temsilcisi Ebubekir Doğan ve çilek üreticileri katıldı.

Sason Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kudbeddin Tekin yaptığı konuşmada ilçedeki 12 köyde 800 dekar alanda çilek üretiminin yapıldığı belirtilerek, küçük aile işletmelerinin tercih ettiği bir ürün olduğunu söyledi.

Batman İş Geliştirme Uzmanı Selim Döğer ise bölgede 2011-2014 yılları arasında çilek üreticiliği konusunda çiftçilere proje destekleri sunduklarını belirterek, bu sayede çok çilek bahçesi kurulduğu belirtti.

Üreticilere bundan sonra eğitim ve örgütlenme desteği sunacaklarını dile getiren Döğer, "Çiftçilerin girdileri ucuza maledip ürünleri yüksek katma değerli satabilmeleri için örgütlemeleri gerekiyor" dedi. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sason'daki Çilek Üreticileri Birlik Kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement