Sason İlçesinde Doğa Sporları Revaçta - Son Dakika
Yerel

Sason İlçesinde Doğa Sporları Revaçta

Sason İlçesinde Doğa Sporları Revaçta

Batmanın Sason İlçesinde doğa sporlarına yönelik faaliyetler arttı.

11.10.2016 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sason'da doğa sporları atağı

Batmanın Sason ilçesinde doğa sporlarının geliştirilmesi için çalışma başlatıldı.

İlçedeki doğa sporları (Rafting, Kano, Oryantiring, Trekking, Zipline vd.) alanları ile alternatif turizm olanaklarının tespiti için kaymakam Tekin Dundar ve beraberindekiler, Sason çayı ve vadisinde incelemelerde bulundular.

Doğanın ilçeye vermiş olduğu tüm imkanları insanların faydasına yönelik olarak katma değere dönüştürmeyi ve hizmetine sunmayı hedeflediklerini belirten kaymakam Dundar, "Başta su sporları olmak üzere diğer alternatif doğa sporları olanaklarından ilçemizdeki vatandaşlarımızın ve dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin istifade edebilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni projeler üzerine arkadaşlarımız ve yerel paydaşlarımızla nasıl daha fazla bu güzel doğa imkanlarından faydalanabiliriz arayışı içerisindeyiz" dedi. İlçede ilk defa bu sene Mayıs ayında su sporları alanında kano turnuvası düzenlendiğini belirten kaymakam Dundar, su sporları branşında daha da mesafe almak istediklerini belirterek, ilçeyi özellikle güneydoğuda bir doğa sporları merkezi seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yine ilçede ve bölgede bir ilk olacak olan 'Zipline' hattı projesi hakkında da bilgi veren kaymakam Dundar, şöyle devam etti; "İlçemizdeki coğrafi koşullar ve yer şekilleri, yükseltiler görünürde zorlu görülse de, aslında bu koşulların beraberinde bir takım imkan ve fırsatları da getirdiğini unutmamak gerekir. İlçemizin coğrafi yapısı özellikle Karadeniz bölgesi ile benzerlikler taşımaktadır. Karadeniz coğrafyasında yapılabilen aktiviteler Sason'da da rahatlıkla yapılabilir dedik ve çalışma arkadaşlarımızla proje faaliyetlerine başladık. İnşallah kısa sürede ilçemizi farklı doğa sporları ve doğa aktiviteleri ile ön plana çıkarmayı ve bu şekilde çocuklarımızın, gençlerimizin sosyal ve spor yaşamlarına katkı yapmayı hedefliyoruz."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sason İlçesinde Doğa Sporları Revaçta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement