Sason'un Kaleyolu Köyü'ne Yeni Okul - Son Dakika
Yerel

Sason'un Kaleyolu Köyü'ne Yeni Okul

Sason ilçesine bağlı Kaleyolu Köyü'de, 60 yıl önce yaptırılan 2 derslikli okul yerini alacak 8 derslikli okulun yapımı hızla devam ediyor.

14.11.2015 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sason ilçesine bağlı Kaleyolu Köyü'de, 60 yıl önce yaptırılan 2 derslikli okul yerini alacak 8 derslikli okulun yapımı hızla devam ediyor.

Sason İlçe Mili Eğitim Müdürü Feyzullah Yar, yaptığı açıklamada, yapılacak okulun Kaleyolu Köyü çevresinde bulunan diğer köylerden ortaokula gidecek öğrencileri de büyük ölçüde rahatlatacağını söyledi.

Yeni okulla öğrencilerin taşımalı eğitimden de kurtulacağını dile getiren Yar, "8 derslik olarak yapılan bu okul, iki katlı kaloriferli ve son derece yeni tasarımlarla yapıldı. Okulu ikinci döneme yetiştirmeyi hedefliyoruz. Sekiz yıllık olması münasebeti ile civar köylerde okuyan öğrencileri de barındırabilecek büyüklüktedir. Köyde okuyan öğrencilerimizin, bu okullarla merkezde okuyan öğrencilerden geri kalmayacaklarına inanıyoruz, inşallah yeni yapılan bu okullar öğrencilerimizin başarılarını daha da ileri seviyelere taşır" şeklinde konuştu.

Kaleyolu Köyü'nde öğrenciler, hala 60 yıl önce yapılan 2 derslikli okulda ders görüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sason'un Kaleyolu Köyü'ne Yeni Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement