Sason ve Ardeşen "Kardeş Belediye" Oldu - Son Dakika
Güncel

Sason ve Ardeşen "Kardeş Belediye" Oldu

Batman'ın Sason Belediyesi ve Rize'nin Ardeşen Belediyeleri kardeş belediye oldu.

04.04.2016 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Sason Belediyesi ve Rize'nin Ardeşen Belediyeleri kardeş belediye oldu.

Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, yaptığı açıklamada, Ardeşen ilçesine yaptıkları ziyarette, Sason ve Ardeşen belediyelerinin bir araya gelmesini sağlayarak, barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik adına dayanışmanın temellerinin atıldığını belirtti.

Uçar, bu ziyarette aldıkları kardeş belediye olma kararı doğrultusunda Güneydoğu ile Karadeniz bölgeleri arasında kardeşlik köprüsü kuracaklarını söyledi.

Bu programla Sason'dan 20 öğrenciyi Rize'nin Ardeşen ilçesine geziye götürme ve aynı şekilde Ardeşen ilçesinden de 20 öğrenciyi Sason'a misafir edip ağırlama kararı alındığını dile getiren Uçar, "Karadenizliyle Doğulunun kardeşçe birleşeceği ve güzel ülkemizde barış içinde yaşayabileceklerini göstermenin da ayrıca mutluluğunu yaşayacağız" dedi.

Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin ise Sason ve Ardeşen belediyelerinin artık kardeş belediyeler olduğunu, Sasonlu öğrencileri Ardeşen'de ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti.

Gültekin, "Hem kültürel, hem de sportif anlamda paylaşımlar yapacağız. Kaynaşma projelerimiz hayat bulacaktır. Kardeşlik hukukumuz, belediye meclis kararlarıyla da resmi bir hukuk kazanacak. İleri doğru ilçelerimiz, illerimiz için daha güzel bir süreç başlayacak. Projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sason ve Ardeşen 'Kardeş Belediye' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement