Sasonlu Vatandaşlar, Şifalı Suya Akın Ettiler - Son Dakika
Yerel

Sasonlu Vatandaşlar, Şifalı Suya Akın Ettiler

Sasonlu Vatandaşlar, Şifalı Suya Akın Ettiler

Batmanın Sason ilçesinde bulunan ve şifalı olduğu öne sürülen suya vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

02.11.2016 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sasonlu vatandaşlardan çağrı: Şifalı su turizme kazandırılsın

Batmanın Sason ilçesinde bulunan ve şifalı olduğu iddia edilen içme suyuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, bölgenin turizme kazandırılması istendi.

Sason ilçesinde, böbrek taşı düşürdüğü ve birçok rahatsızlığa iyi geldiği ileri sürülen su, Batman ve çevre illerden ziyaretçi akınına uğruyor.

Yoğunluk yüzünden kalacak yer bulamayan ziyaretçiler, çadır ve ağaç diplerinde konaklıyor. Ziyaretçilerden Cemal Algan, arkadaşları ile birlikte hem doğadan hem de sudan faydalanmak için geldiklerini belirterek, suyun etrafında biriken çöplerin temizlenmesini istedi.

"BU BÖLGE TURİZME KAZANDIRILSIN"

Doğa ve coğrafi yapısı ile bölgenin en güzel yerleşim birimlerinden olan Sason ilçesinde, şifalı olduğuna inanılan doğal kaynak suyun değerlendirilmesi istendi.

Sasonlu esnaf Murat Şenoba, başka illerden gelenlerle zaman zaman şifalı suya aynı gün yüzlerce kişinin geldiğini söyledi.

Turizme kazandırılması için il yöneticilerine çağrıda bulunan Şenoba, "Buraya, yatırım ve istihdam açısından doğal maden suyu tesisi, ya da farklı tesisler kazandırılabilir. Eğer tesis yapılmayacaksa tanıtımı yapılarak turizme kazandırılabilir" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sasonlu Vatandaşlar, Şifalı Suya Akın Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement