Adana Polisi, Şato Cinayetini 'CSI Miami' Yöntemiyle Çözdü - Son Dakika
Güncel

Adana Polisi, Şato Cinayetini 'CSI Miami' Yöntemiyle Çözdü

Adana Polisi, Şato Cinayetini \'CSI Miami\' Yöntemiyle Çözdü

Adana'da şato gibi evde Kalaşnikoflu baskın sonucu işlenen cinayet, ABD'de yıllardır yayımlanan CSI Miami dizisini aratmayacak yöntemler kullanılarak çözüldü.

11.10.2014 11:51  Güncelleme: 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 3 metre duvarlarla çevrili, alarm ve güvenlik kamerası ile korunan şato gibi evde Kalaşnikoflu baskın sonucu işlenen cinayet, ABD'de yıllardır yayımlanan CSI Miami dizisini aratmayacak yöntemler kullanılarak çözüldü. Cinayet silahını bulan ve biyolojik incelemeye alan polis, katil zanlısının maktulün amcası olduğunu ortaya çıkardı.

BAHÇEDE SİGARA İÇERKEN SALDIRIYA UĞRADI

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Sarıçam ilçesine bağlı İncirlik Mahallesi'nde 23 Mayıs 2014 günü akşam meydana geldi. İddiaya göre, Şuayip Demir'in 19 yaşındaki oğlu Mazlum Demir bahçeye sigara içmek için çıktığı sırada Kalaşnikoflu saldırıya uğradı. Saldırgan bahçe duvarından atlayıp kaçarken, aile, çocuklarını otomobile koyup hastaneye götürmek için yola çıktı. Amca Mehmet Demir, dörtlüleri yakıp yeğenini hastaneye yetiştirmeye çalışırken polis otomobilin durumundan şüphelenip takip etmeye başladı. Bunun üzerine polis hastaneye kadar takip sonucunda silahlı saldırı sonucu bir kişinin yaralandığını öğrendi.

"ÖZEL HAREKATLI ARAMA YAPILDI"

Demir, hastaneye getirildikten birkaç saat sonra hayatını kaybetti. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri gencin yaralandığı eve giderek inceleme başlattı. Olay yerine polise haber vermeden girildiği için polis delil toplamakta zorlandı. Polis, yaklaşık 3 metre duvarla çevrili, güvenlik kamerası ve alarm ile kontrol edilen şato gibi eve girip cinayet işleyen şahsın kaçabileceği yönü önce tespit etti. Polis arka bahçede duvarı daha engin olan yerden kaçabileceğini tahmin edip gece yarısı ve gündüz burada özel harekat polisiyle birlikte delil aradı. Aramalar sonucunda polis olayda kullanılan Kalaşnikofu buldu. Tek delil olan silah parmak incelemesine gitti ancak katil zanlısı eldiven kullandığı için parmak izine rastlanmadı. Polis bu nedenle ilk etapta katile ulaşamadı. Bu arada aile de katilin bulunmamasından dolayı rahatsız olmaya başladı.

ÖZEL EKİP KURULDU

Polis katil zanlısı hemen bulunamayınca özel bir ekip oluşturdu. Özel ekip, cinayet mahaline tekrar giderek, 3 kardeşin yaşadığı şato gibi evde yaşayan yaklaşık 100 kişiyle yüz yüze günlerce görüştü. Hatta Demir ailesinin iş yaptığı, ailece görüştüğü vatandaşlarla da görüşüldü. Evdeki güvenlik kameraları incelendi. Polis yaptığı çalışmalar sonucunda katilin aile içinden birisinin olduğunu kanaat getirdi. Bunun üzerine aile içinde husumetli oldukları akrabaları araştırılmaya başlandı.

PARA MESELESİ

Yapılan araştırmada büyük amca Hasan Demir'in (57) oğlu Abdullah Demir'in amcası Mehmet Demir'in para meselesi yüzünden çıkan tartışma sonrası otomobilden ateş ettiğini belirledi. Ancak polis bu belirlemelere rağmen katili bulamadı.

CSI ADANA, HER DOKUNUŞ BİR İZ BIRAKIR

Polis bunun üzerine tek delil olan Kalaşnikof silaha yöneldi. Polis, parmak izi çıkmayan silahı Ankara Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderdi. Burada yapılan incelemede silahın kayışında biyolojik kalıntı olduğu tespiti Adana polisi ile paylaşıldı. Bunu üzerine polis birince derecede şüphelendiği Mazlum Demir'in kuzeni Abdullah Demir'in kan örneğini kriminale gönderdi. Polis Mazlum Demir'in biyolojik kalıntısı olabileceğini düşünerek ölen kişinin kan örneğini de gönderdi. Kriminal yaptığı incelemede silahın kayışındaki kalıntının Mazlum Demir ya da Abdullah Demir'e ait olmadığını ancak kalıntının kan örneği gönderilen Mazlum ve Abdullah Demir'in atalarına ait olduğunu tespit etti. Hatta kalıntının Abdullah Demir'in kan örneği ile baba-çocuk ilişkisi olabileceğini belirledi.

POLİS MAZLUM DEMİR'İN BABASININ BİLE KAN ÖRNEĞİNİ ALDI

Polis, kriminalden gelen rapor üzerine cinayeti Abdullah Demir'in babası Hasan Demir'in işlediğine kanaat getirdi ancak katil olduğunu tam delillendirmek için önce şatoya gidip Mazlum Demir'in babası, annesi, kardeşleri, amcaları da dahil olmak üzere orada yaşayan herkesten kan örneği alındı. Polis daha sonra da Mazlum Demir'in amcası Hasan Demir'in kan örneğini aldı. Polis bu örnekleri hiç bekletmeden kriminale gönderdi. Bir süre sonra polise gelen raporda Kalaşnikofun kayışında bulunan biyolojik örneğin Hasan Demir'in gönderdiği kan örneği ile aynı olduğunu belgeledi.

AMCA İSTANBUL'DA YAKALANDI

Polis katil zanlısının Hasan Demir olduğunun kesinleşmesinin ardından zanlıyı bulmak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmada zanlının İstanbul'da inşaatta bekçi olarak çalıştığını belirledi. Polis,İstanbul'a giderek burada zanlıyı inşaatta yakaladı. Adana'ya getirilip sorguya alınan zanlı yeğenini öldürmediğini belirterek, "Yeğenimi öldürmedim. Ancak benim için fark etmez, inşaatlarda yatacağıma gider cezaevinde yatar dinlenirim. Ora benim için daha iyi olur" dediği öğrenildi. Zanlı sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Polisin cinayeti çözmek için kullandığı yöntemler ise ABD'de 15 yıldır yayımlanan CSI Miami dizini hatırlattı. Dizide polisin suç mahalli araştırmasını konu alan gizemli ve alışılmadık ölümlerin altındaki durumları ortaya çıkaran araştırmaları konu ediliyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adana Polisi, Şato Cinayetini 'CSI Miami' Yöntemiyle Çözdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement