Saü Tıp Fakültesi Öğrencileri, Beyaz Önlük Giydi - Son Dakika
Güncel

Saü Tıp Fakültesi Öğrencileri, Beyaz Önlük Giydi

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas: "Türkiye, her alanda her zaman en iyisini yapacak konumdadır.

05.12.2014 17:38  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesine kayıt yaptıran 80 öğrenci, düzenlenen törenle beyaz önlük giydi.

SAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsünde düzenlenen törende konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversitede kurdukları sistemlerle dünyanın herhangi bir yerinden değerlendirilecek, akredite edilecek duruma geldiklerini söyledi.

Görevi gereği yurt dışındaki üniversiteleri ziyaret ettiğini belirten Elmas, " Türkiye, her alanda her zaman en iyisini yapacak konumdadır. O bakımdan kurduğumuz tıp fakültesinin dünyanın en iyisi olmaması için hiçbir neden yoktur. Dekanımız ve hocalarımız bu konuda çalışmaktadır, hedef koymalarında hiçbir sakınca yoktur" diye konuştu.

Elmas, tıp fakültesi öğrencilerinin üniversiteye en yüksek puanla girdiklerine dikkati çekerek, "Kampüsten uzak olmaları nedeniyle biraz sitem ediyorlar ama her zaman söylüyoruz. Bu öğrencilerin gönlümüzün en üst yerinde yerleri vardır. Her programınıza katılmaya çalışıyoruz, başka yerlere gidemiyoruz çünkü 80 bin öğrencimiz var" şeklinde konuştu.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da tıp fakültesinin yeni kurulmasına rağmen hızla geliştiğini anlatarak, "Yönetimin sağladıkları yanında öğrencilerin de çok çalışması, mesleki eğitimlerini en iyi şekilde yürütmeleri ve büyük başarılar elde etmeleriyle tıp fakülteleri alanındaki yeri ve önemini daha da güçlendirecektir" ifadesini kullandı

Konuşmaların ardından 1. sınıf öğrencilerine beyaz önlüklerini Coş, Elmas ve akademisyenler giydirdi. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saü Tıp Fakültesi Öğrencileri, Beyaz Önlük Giydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement